logo

Yrkeshögskoleutbildning och Camp Roslagen

april 24, 2023
stadsodlare
Share:

Nystartade kurser för optikerassistenter

Jag har fortfarande ett finger kvar i min gamla värld inom optik. Att optikerassistenter ska få en bra utbildning. Nu har en fristående utbildare startat kurser för assistenter. Både webbaserade och även på plats. Nu ska föreningen för assistenter i optikbranschen få den stora äran att ta del av Stina Lönns kunskaper inom optik. Det känns jättebra!

optikerassistent

Camp Roslagen

Vill passa på att slå ett slag för Camp Roslagen. Närsynthet och samsynsproblem ökar bland barn då vi nu är vana att arbeta med telefoner, paddor och datorer. Så vad har då Camp Roslagen med det att göra? Jo, det är superviktigt att även vara ute och låta ögonen se på långt håll. Så även dessa muskler får vila ibland så alla kramper släpper.

Läs mer om Camp Roslagen

Utbilda dig till Stadsodlare – yrkeshögskoleutbildning

Denna vecka har annars varit fokus på budget. Har fått lära mig hur man arbetar med en budget inom ett stort bolag. Det är lite skillnad från hur jag är van att lägga en budget i mitt gamla bolag.

Denna vecka har även gått till att planera för besöket av deltagare i Tango-W projektet. Fokus på mat, energi och vatten. Hur kan man i stadsmiljöer/större samhällen ta tillvara spillvärme från fabriker till växthus. Hur kommer en stadsplanering att förändras när man lägger in även odlingslotter i en stadsmiljö? Tänk ett stort växthus med tropiska frukter och fisk i nära anslutning till Holmens bruk i Hallstavik.

stadsodlare

Undersöker odling i stadsmiljö i fyra svenska städer

För er som är sugna så startar i höst en yrkeshögskoleutbildning till stadsodlare i Härnösand.

Läs mer och ansök till Stadsodlare

 

Annie Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson