logo

Om ökat bidrag för yrkeshögskolor och events i Norrtälje handelsstad 

oktober 10, 2022
Annie
Share:


Annie bloggar och sammanfattar vecka 40

Vad skulle ökat bidrag innebära för yrkeshögskoleutbildningar?

Generaldirektören för yrkeshögskolemyndigheten skrev i sitt månadsbrev att en tredjedel av alla som går en eftergymnasial utbildning går en yrkeshögskoleutbildning. Det skulle med all sannolikhet vara ännu fler om det fanns pengar att bevilja fler platser.

Skillnaden mellan yrkeshögskola och högskola

En av de största skillnaderna mellan en yrkeshögskola och en högskola/universitet är att det inte finns ett uttalat forskningsuppdrag på yrkeshögskolor. I veckan hade vi ett samtal med två skolor i Norge som har studerande från gymnasiet till högskola med forskning. Det vi har däremot är samarbeten kring utbildning med högskolor. Att ta del av senaste forskning och beprövad erfarenhet är ett viktigt moment i utbildningen på yrkeshögskolor.

Tänker tillbaka på studiebesöket i Kenya och montering av solceller.

Event i Norrtälje handelsstad

Har även haft förmånen att få vara med på ett möte med Norrtälje handelsstad. Så mycket energi, kraft och engagemang samlat i ett rum. Så många event som kommer nu under hösten. Modevisning, restaurangvecka och tjejkväll.

Event i Norrtälje - Restaurangkväll

Kompetensutveckling för företagare

Fundera över vad du som företagare behöver i kompetensväg för att kunna utveckla och driva ditt företag åt det håll du vill. Ring mig 0176–286164 så tittar vi på vilka utbildningar eller kurser som kan vara bra att samarbeta med här på Campus Roslagen.

Föreläsning med Mr. Tourette

Den 23 november kommer Mr.Tourette till Campus med sin stand-up. Att våga se till olikheter.

Läs mer om föreläsningen här https://campusroslagen.se/nyheter/forelasning-med-pelle-sandstrak/

 

Annie Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson