Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Food-tech, samarbeten, möten och seminarier

Publicerat:

Annie bloggar och sammanfattar vecka 39

Samarbeten inom Norrtälje kommun

Veckan startade och avslutades med möten om kompetensförsörjning. Hur vi i kommunen kan samarbeta mellan de olika avdelningarna samt hur vi på Campus kan hjälpa till med kompetensförsörjning till företagen genom samarbeten med utbildningsanordnare. Samtal med blivande studerande som vill börja studera. Även den nya möjligheten att som lite äldre höja sin kompetens genom korta studier och CSN-lån är aktuellt.

Digitalt studiebesök i Kenya

Denna vecka har jag även varit i Kenya. Via länk. Solenergi projektörer gjorde ett digitalt studiebesök hos en fabrik i Kenya. Fabriken pressade olja från avokado som främst gick till skönhetsvård. Fabrikens energiförsörjning drevs med hjälp av solceller. Tack klass sol22 för att jag fick sitta med en stund!

Stadsodlingar

Food-tech satsningar

En av världens bästa innovationsinvesterare, Katapult, har utsett Johannas stadsodlingar från Vallentuna som en av 23 impact tech startups att investera i och hjälpa till med att ta fram ytterligare metoder för hållbar odling av mat. Johannas statsodlingar sitter med i ledningsgruppen för Akvaponiingenjörsutbildningen. Stort grattis!

Läs mer om Johannas Stadsodlingar här.

Föreläsning med Pelle Sandstrak om att se möjligheter

Kan även stolt meddela att den 23 november kommer en mycket inspirerande talare till Campus. Pelle Sandstrak. Även känd som Mr Tourette. Att se människans möjligheter är Pelles tema för sina stand-up. Håll koll på våra sociala medier.

Läs mer om Pelle här.