Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Utvecklingsbolaget Campus Roslagen

Publicerat:

Campus Roslagen – där utveckling sker

Vet att jag tjatar… Men jag har världens roligaste jobb.

Utbildningar inom IT, AI och Energi på tapeten

MYH la i veckan ut antal och områden för de ansökningar om att starta utbildningar som inkom till myndigheten den 13 juni. Data och IT var den absolut största kategorin med 301 ansökningar. När man läser yrkesbenämning på IT-utbildningarna så har de orden AI och energi i titelbenämning. Det bådar gott inför framtiden. Ekonomi. Administration och försäljning en god två med 216 ansökningar. På tredje plats kommer teknik och tillverkning med 209 ansökningar. Det är en övervikt på hårda ämnen och det är från början syftet med yrkeshögskolan. Även om jag kan tycka att även de mjuka värdena borde få en ökad tilldelning av medel. Kultur media och design har 49 ansökningar – men tittar man på de ansökningarna så är ca hälften dataspel. Pedagogik och undervisning har 15 ansökningar. Norrtälje har två ansökningar inskickade och vi hoppas naturligtvis att båda blir beviljade då dessa två företag är stationerade i Norrtälje kommun. Totalt är det 1259 ansökningar och MYH räknar med att kunna bevilja en tredjedel av alla ansökningar.

AI i vardagen och hållbara lösningar

Apropå AI var jag med på vår VD på ett mycket inspirerande möte. Linköping och Norrköping har mycket spännande projekt på gång hur man kan utveckla och verkligen använda sig av AI i vardagen. Hur får man ned det till för oss vanliga människor att använda. Att bli ett jordnära användningsområde. Vi diskuterade även Naturhus. Hur man planerar och bygger för att rena avloppsvatten, ta tillvara regnvatten och egen försörjning av grönsaker och bär. Akvaponi passar in i detta tänk.

Denna vecka och nästa vecka ska jag försöka hjälpa min kollega Katrin. Har nog mest stört henne denna vecka med alla frågor. Men så är det att lära upp en praktikant. 😊 Därför satsar man på att ta emot LIA-studerande som man sedan kan anställa. Som en arbetsgivare sa “Man behöver bara visa vart kassaapparaten är och kaffemaskinen står, sen klarar de sig själva.” Än så länge har Jag hittat kaffemaskinen.

Vill avsluta med att återigen rikta uppmärksamheten mot CampRoslagen. Ett så stort arrangemang genomfört med sån noggrannhet och glädje.

Camp Roslagen
Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson