Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Tekniskt basår

Vad innebär tekniskt basår?

Är du intresserad av att bli ingenjör men saknar gymnasiebehörighet? Då är Högskolan i Gävles Tekniska basår det perfekta steget för dig! Under ett år studerar du matematik, fysik och kemi för att få den nödvändiga grundkunskapen och sedan är du garanterad en plats på något av våra ingenjörsprogram. Kom och gör dig redo för en spännande karriär inom teknik!

På Tekniskt basår följer undervisningen samma struktur som på högskoleprogrammen, med föreläsningar i stora grupper och mindre seminarier, laborationer och lektioner. Här får du möjlighet att delta i grupparbeten, projektarbeten, och studiebesök samtidigt som du studerar ämnena parallellt. Alla studenter på Tekniskt basår vid Högskolan i Gävle läser samma ämnen, och laborationerna genomförs på campus i Gävle för att ge dig en känsla av miljön inför dina framtida studier på högskoleingenjörs- eller civilingenjörsprogrammet.

Tekniskt basår erbjuds inte bara på campus i Gävle utan även på fyra andra studieorter: Bollnäs, Hudiksvall, Norrtälje och Sandviken. Utbildningen samarbetar med lokala lärcentra på dessa orter, vilket ger dig tillgång till lärarstöd och studielokaler. Laborationerna sker dock med sex obligatoriska träffar på campus i Gävle.

För dem som väljer distansutbildning finns också möjlighet att delta i Tekniskt basår med sex obligatoriska träffar på campus i Gävle för laborationer. På detta sätt kan du studera hemifrån och ta del av inspelade föreläsningar via din dator.

Plats:

Lärcentrum i Norrtälje

Utbildningslängd:

1 år

Studietakt:

100%

Typ av utbildning:

Studieortsbaserad

Läs mer om utbildningen
Högskolan i Gävle logo

För mer information

Kontakta Norrtälje Lärcentrum.