logo

Utbildning som ger jobb

Utbildning

UTBILDNING SOM GER JOBB

Studera vid Campus Roslagen

Hos Campus Roslagen hittar du ett brett utbud av utbildningar – från yrkeshögskola till högskola och vuxenutbildning. Vårt campus och vårt utbud växer ständigt. Bland våra utbildningar finns allt från redovisningskonsult till akvaponiingenjör och specialistutbildad undersköterska inom demensvård. Vi erbjuder utbildningar som det är brist på och yrken som ger jobb. Med ett gott samarbete med näringslivet finns det fina möjligheter till praktikplatser och även senare en anställning.

 

Ta steget ut i arbetslivet med våra utbildningar

Vilka utbildningar erbjuder Campus Roslagen?

På Campus Roslagen hittar du ett brett utbildningsutbud. Vi väljer utbildningarna på basen av behoven och vill garantera våra studenter jobb efter examen. Just nu ser vårt utbud ut enligt följande:

 

Utbildningar inom yrkeshögskoleprogram

Fastighetsingenjör

Redovisningskonsult

Front-end developer

Byggproduktionsledare – ROT

Akvaponiingenjör

Specialistutbildad undersköterska inom demensvård

Produktionsledare anläggning

Solenergiprojektör

Lärarassistent med digital kompetens

Processtekniker Asfalt, Krossning & Betong

Miljosamordnare Hållbara Byggnader

Stödpedagog

 

Utbildningar på Norrtälje vuxenutbildning och Lärcentrum Norrtälje

Sjuksköterskeprogram

Grundlärarprogram F1-3

Socionomprogram

Förskollärarprogram

Tekniskt basår

Grundlärare fritidshem

 

 

Våra mest populära utbildningar inom YH just nu är akvaponiingenjör, redovisningskonsult och solenergiprojektör. Akvaponiingenjörutbildningen är den enda i sitt slag i Sverige.

Behöver du inspiration inför studievalet – Läs mer om våra fem populäraste utbildningar här!

 

Hur ser studieformatet ut på Campus Roslagen?

Formatet på våra utbildningar ser olika ut beroende på vilken inriktning du väljer De flesta av våra utbildningar är mellan 1-2 år och innehåller Lärande i arbetet (LIA). (Generellt blir det en hel del distansarbete men med en Campusgemenskap, som vi tycker är både viktig och rolig att förvalta. Vi arbetar hårt för att alla ska trivas på vårt campus – studenter, lärare, personal och övriga hyresgäster.

Här kan du läsa mer om satellitutbildningar.

Ansök till Campus Roslagen

Distansstudier med Campusgemenskap

Högskoleutbildningarna går generellt som så kallade satellitutbildningar. Det betyder att du och dina studiekamrater är på plats på vårt trevliga Campus två dagar per vecka, medan läraren är med digitalt. Övriga tre dagar studerar ni på egenhand.

De utbildningar som vi erbjuder tillsammans med Norrtälje kommun är studieortsbaserade. Det innebär i praktiken distansstudier, men att du och dina studiekamrater i din studiegrupp träffas någon dag per vecka för att utbyta tankar och erfarenheter. Några dagar per termin behöver du åka till högskolan som står för utbildningen för att t.ex. genomföra en examen.

 

Flexibla utbildningar för olika stadier i livet

Generellt är våra utbildningar flexibla och passar bra att kombinera med olika stadier i livet. Vill du så kan du bo på Campus – du vet väl att alla som får en studieplats hos oss är berättigad till en bostad? Men det är även möjligt att bo på annan ort och komma till oss ett par dagar per vecka. Vi ligger perfekt till för pendling från bl.a. Stockholm, så att du inte bor eller vill bo i Norrtälje är inget problem.

Se våra lediga bostäder här.

 

Antagning och antagningskriterier till Campus Roslagens utbildningar

Antagningen till våra utbildningar beror på vem som anordnar utbildningen. Du ansöker direkt hos utbildningsanordnaren och kan även få mer information om antagningsprocesser och övrigt av intresse hos dem. Gruppstorlekarna för de olika utbildningarna varierar beroende på utbildningens intresse och på resurser. Oftast är det frågan om grupper på 6-10 personer. Vissa av de populärare utbildningarna tar vi in större grupper till, eftersom efterfrågan är så stor.

Läs mer om kvalitet och antagningskriterier här.

 

Studievägledning inför ditt val av utbildning

Om du är osäker på vilken typ av utbildning just du borde söka till eller vad du ska göra för att förbättra dina möjligheter att komma in på någon viss utbildning finns det studievägledare att tillgå i Norrtälje kommun. Med hjälp av dessa kan du få information om vilka ämnen du bör läsa upp för att höja dina chanser att bli antagen. Våra studievägledare kan även handleda dig angående vilken typ av utbildning som skulle passa dig bäst och ge dig tips och råd på vägen. Om du har frågor eller tankar angående utbildningar som du inte får svar på, kan handledarna vara en hjälpande hand på vägen till din nya utbildning.

Här kan du läsa mer om studievägledning.

Vi har samlat tips och råd för att du ska hitta rätt när det är dags att välja studier. Läs mer här!

Tips inför studievalet

Studieplats med boende!

En av de absolut främsta tillgångarna med Campus Roslagen är våra fina studentbostäder som vi har möjlighet att hyra ut till våra studenter under hela eller en del av deras studietid vid Campus Roslagen. Boende ska inte vara ett hinder för att ta examen, och därför garanterar vi alla våra nya studenter en ny bostad inför studiestart. Bland våra bostäder finns både möblerade och omöblerade bostäder från 12-45 kvm.  Bostäderna ligger på Campusområdet och har således samma fantastiska läge som övriga Campus med närhet både till centrala Norrtälje och till pendling in mot Stockholm.

Här kan du läsa mer om hur det är att bo på Campus Roslagen.

 

Hurdan kvalitet har utbildningarna på Campus Roslagen?

Alla våra utbildningar är kvalitetssäkrade av branschen. Alla arbetsmoment och studieplaner är noggrant framtagna och planerade av branschkunniga ledningsgrupper som ser till att utbildningarnas kvalitet är densamma landet över.

Mer info om kvalitet och antagningskriterier hittar du här.

Garanterat jobb efter studierna

Det vi är mest stolta över på Campus Roslagen är det faktum att alla våra studenter kommer ut i arbetslivet så snabbt. De flesta studenter har jobb så fort de tagit examen. Det ser vi som en fantastiskt stor fördel för oss då man söker sig till en eftergymnasial utbildning.

 

Hur är Campus Roslagen som studieplats?

Campus Roslagen är en bra studieplats där vi värnar om att alla studenter ska trivas och har ett väldigt stort kund- och studentfokus. Vi är tillmötesgående, försöker alltid gå den extra milen för våra studenter. Dessutom satsar vi mycket på bra lokaler och en god arbetsmiljö. I anslutning till våra fina klassrum finns studentkök där du kan värma din mat, ta en kopp kaffe/te tillsammans med andra studenter. Vill ni gå iväg så finns även Café Campus och Restaurang Culinar på området, där du kan köpa lunch, smörgåsar och fika.

 

miljön och omgivningen

Läs mer om hur det är att bo och leva på Campus Roslagen.

 

Miljön och läget gör Campus Roslagen

En extra stor fördel med Campus Roslagen är den fantastiska miljön vi håller till i. Campusområdet är naturnära och du kan när som helst under dagen ta dig en härlig promenad eller springtur i den vackra omkringliggande naturen. På Campus finns även tennisbanor som du som student kan nyttja. På området finns även gym och Crossfit där du har möjlighet till att teckna träningskort. Flera kända gymkedjor finns även en kort promenad utanför området.

Campusområdet har en egen puls som alla bidrar till – studenter, de företag som hyr in sig i området och alla som jobbar på Campus. En extra tillgång är det fantastiska läget med bara en kort promenad till pendling till storstaden.

miljön vid Campus Roslagen

Vi guidar dig rätt och ger dig de bästa möjligheterna efter studierna

För dig som står inför valet av studieort och studieprogram är Campus Roslagen ett ypperligt val. Inte enbart tack vare det fantastiska läget och närheten till Stockholm, utan även för att vi kan erbjuda våra studenter boende och ett gott studieliv i ett tryggt område. Dessutom erbjuder vi utbildningar som garanterar jobb efter studierna. Oavsett om du väljer sjuksköterskeprogrammet eller solpanelsprojektör, väntar arbetstillfällen på dig efter din examen. Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda utbildningar med goda möjligheter till praktik och en fot in i arbetslivet. Hör av dig och sök studieplats hos oss!

Mer info och läsning:

Utbildningar – lista

Utbildning som ger jobb

Tips inför studievalet

Våra fem populäraste utbildningar