logo

Studievägledning på Campus Roslagen

september 24, 2020
studievägledning
Share:

Studievägledning via Norrtälje vuxenutbildning på Campus Roslagen

 

Studievägledning kan vara ett viktigt steg i processen när det gäller val av studieinriktning eller yrke. På Campus Roslagen samarbetar vi med Norrtälje vuxenutbildning för att erbjuda våra studerande vägledning och support i valet av studier. En studievägledare kan vara ett bra bollplank, oavsett om valet inför framtiden känns enkelt eller svårt. Studievägledning kan ge goda råd och tips på vägen, och hjälpa dig svara på frågor om studierna och framtida karriärval.

Här kan du läsa mer om vilka utbildningar som finns på Campus Roslagen.

Ansök till Campus Roslagen

Se alla våra utbildningar här.

 

Studievägledning för att underlätta ditt beslut

Studie- och yrkesvägledare finns till för att ge dig stöd och hjälp i ditt val av studier och/eller yrke. Du kan själv boka en tid, chatta eller ringa för att få svar på dina frågor och hitta rätt väg för dig. Vuxenlivet handlar delvis om att ta ett beslut och att våga ta konsekvenserna av beslutet. I vissa fall är det svårt, och det är vanligt att man ändrar sig på vägen och behöver rätta till och justera beslutet. Alla beslut och upplevelser är erfarenheter man kan ha nytta av i livet, därför ska man inte vara rädd för att våga välja.

miljön vid Campus Roslagen

 

Tillgänglighet en viktig faktor

I normala fall går det att besöka studievägledningen, men i dessa pandemitider är drop-in verksamheten stängd. Däremot går det att chatta med studievägledare på måndagar 9.00-11.00. Du kan även boka tid för ett personligt samtal via telefon eller över webben. Inför mötet ska du förbereda dig genom att ha betyg tillgängligt. Dessutom kan det vara bra att tänka genom frågor på förhand, så att du får ut så mycket som möjligt av samtalet.

 

Boka din tid på Norrtälje vuxenutbildnings webbsida.

 

Förbättra dina meriter med hjälp av studievägledning

Ibland är det svårt att möta antagningskriterierna för en utbildning, och då kan det vara bra att boka tid med en studievägledare. Studievägledaren kan ge dig information om vilka ämnen du behöver läsa för att möta antagningskriterierna. Känner du dig osäker och villrådig inför hela ansökningsprocessen och eventuella intervjuer? Då är ett samtal med en studievägledare ett mycket bra sätt att få information om vad som förväntas. Även om du inte behöver komplettera dina betyg kan studievägledaren ge tips och råd inför antagningsprocessen. Studievägledaren kan även hjälpa dig lyfta fram rätt saker i en eventuell intervju. Studievägledarna och yrkesvägledarna finns där för att fungera som ett stöd och ett bollplank på vägen till studie- och yrkesvalet.

Läs mer om kvalitet och antagningskriterier här.

Här kan du läsa mer om våra fem populäraste utbildningar.

 

Förbered dig inför samtalet med studievägledaren

För att få ut så mycket som möjligt av samtalet med en yrkeshandledare eller studievägledare lönar det sig att göra din hemläxa. Det är viktigt att strukturera tankarna innan.  Då får studiehandledaren en bra utgångspunkt och kan ge dig den information du behöver för att komma vidare i ditt val.

 

förbered dig

För att förbereda dig inför mötet är det bra att:

  • – Skriva ner tankar och funderingar som dyker upp kring eventuella val av studieinriktningar eller yrken.
  • – Kolla genom utbud och vilka möjligheter som finns.
  • – Kolla vilka utbildningsformer som finns och tänk genom vilket studieformat som skulle passa dig bäst.
  • – Ta med dig betyg och annat som kan vara av vikt för studiehandledaren eller studievalet.

 

Studiehandledaren kan bland annat hjälpa dig med att:

  • – Kartlägga dina utbildningar.
  • – Välja yrke eller hjälpa dig ta steget till att byta yrke.
  • – Klarlägga antagnings- och behörighetsregler och kriterier.
  • – Ge information om olika yrken och hur arbetsmarknaden ser ut.
  • – Planera dina studier.

 

Hos studievägledaren pratar ni om dina intressen om var du står just nu, om dina mål och framtidstankar. Studiehandledaren kan hjälpa dig ta fasta på vilka dina styrkor är, vilka alternativ det finns för dig och vad du behöver göra för att komma vidare.

På basen av det som kommer fram under dina möten med studievägledaren lägger ni upp en plan för studier och nästa steg och lägger upp realistiska, nåbara mål.

 

Lästips:

Smarta tips och råd inför studievalet

Kvalitet och antagningskriterier

Våra utbildningar

Utbildning som ger jobb

Våra fem populäraste utbildningar

Satellitutbildningar på Campus Roslagen