logo

Studiebesök från Norge

december 19, 2022
Studiebesök från Norge
Share:

Studiebesök från Norge, företagarfrukost och julmiddag

Akvaponiutbildningen lockade utbildare från Norge

I veckan fick min kollega Frida och jag äran att ta emot tre utbildare från Norge. De hade hört talas om att vi har en akvaponi här i Norrtälje och ville se och höra hur vi byggt upp utbildningen kring detta.

Både Frida och jag var lite nervösa över vad vi skulle visa dem. Frida lyckades få ihop så de fick se fyra olika typer av akvaponiska anläggningar. Från försöksverksamhet med odling av tropiska frukter till storskalig produktion av gurka, sallader och övriga grönsaker. All odling med hjälp av fiskarnas gödning av vatten.

Samtidigt fick vi lära oss, när vi började förstå norskan, om deras skolor. Två lantbruksuniversitet med utbildning inom fiskodling och djurhållning. Vi fick ta del av deras tankar om framtidens odling. Att det inte går att mata deras fiskodling med strömming från Östersjön var de väl medvetna om. Vi pratade även om att Östersjön lider svårt av den utfiskning som pågår. På flera håll tittar man nu på alternativa sätt att få fram foder till fiskodlingarna. Nu hoppas vi på att vi får möjlighet att göra ett besök hos dem och lära av vad de gör.

Företagarfrukost

Företagarfrukost och julfest för Campus personal

Företagarfrukosten i torsdags hade temat säkerhet och trygghet. Att bli utsatt för ficktjuvar är fruktansvärt men att se denna professionella ficktjuv plocka både det ena och det andra från de två stackars utvalda ur publiken var väldigt underhållande. Kommunen redogjorde för de satsningar som görs i kommunen på säkerhet. Kameraövervakning på strategiska ställen låg som prio.

Julfest

På torsdagkväll hade vi julmiddag med jobbet. Det är alltid lika trevligt att sitta och prata med arbetskollegor under lite mer avslappnade former. Vi fick avnjuta god mat från Grannköket. Allt sammansatt och övervakat av bästa kollegorna Lina och Donatella. Under kvällen fick jag även lära mig att Oden har två bröder och att St Claus även han har en bror. Tack för det Lina!

Ett tips. Onsdag 21 december TV4 19.30 och titta på “Vad hände sen”.

Önskar er en trevlig 4 advent.

Kontakta Annie

Annie Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson