logo

Sommarplugga

Plugga istället för att rensa ogräs?

Läs en sommarkurs på Stockholms universitet och få 3 veckors lön av Campus Roslagen!

Vem får söka?

Du ska ta studenten från något av de studieförberedande programmen under våren 2019, med grundläggande behörighet för högskolestudier. Du ska även vara folkbokförd i Norrtälje.

 

När ska man söka?

NU! Du behöver söka till en sommarkurs på Stockholms universitet där antagningen fortfarande är öppen! Dock senast 15/4. OBS! ej distanskurser.

 

Hur söker jag?

Gå in på antagning.se, välj Stockholms universitet och sommar 2019.

Välj sedan en kurs som passar dig. Kom ihåg att 1 högskolepoäng motsvarar 1,5 veckas studier.

Klicka sedan vidare till anmälan. Där behöver du skapa ett konto för att kunna ansöka.

När du sedan ansökt till kursen får du ett e-postmeddelande som ett kvitto på din anmälan. Spara det mejlet. Sedan skickar du en ansökan till frida.karlsson@campusroslagen.se med en presentation av dig själv samt bifogar kvittot på din anmälan från antagning.se, där ditt anmälningsnummer står.

Ta reda på om du måste ladda upp eller skicka in betyg och intyg eller annat till anmälan på antagning.se, ska du göra det så snabbt som möjligt. Mer kan du läsa om det här: https://www.antagning.se/sv/Hur-du-anmaler-dig-och-haller-koll/ladda-upp-ratt-papper/

När antagningsbeskedet kommit och du blivit antagen skicka antagningsbeskedet till frida.karlsson@campusroslagen.se, då är du med i utlottningen om att bli en av 2 personer som får tre veckors betalt för att få studera på universitet i sommar. Senast den 7 maj kommer du att få ett svar av oss.

Antagningsbeskedet kommer den 29 april.

Kontakta gärna oss om du har några frågor.

Glöm inte att du kan få hjälp av studievägledare på din skola eller via Norrtälje vuxenutbildning.

 

Arbetstid:

Lön: 70 kr/h + semesterersättning, studietid: 40 h/veckan vid heltidsstudier

 

Är det något jag behöver göra när jag avslutat min kurs?

När du läst klart din kurs vill vi höra hur det har gått. Vid ett tillfälle under hösten får du komma till oss på Campus Roslagen och hålla en kort presentation om din nya kompetens.