Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Projekt och samarbeten

Campus Roslagen är aktiva i flera olika projekt som bidrar till utveckling, innovation och samverkan.

campus roslagen ÄR AKTIV I BÅDE LOKALA OCH INTERNATIONELLA PROJEKT
Campus Roslagen samverkar med skolor, organisationer och företag i allt från EU-finansierade initiativ till lokala satsningar som stärker utbildning, arbetsliv och framtidsmöjligheter. Nedan kan du läsa mer om både pågående och tidigare projekt.

Aktuella projekt och samarbeten

En person som kollar hur basilikan växer i en akvaponi.

CircVet

Campus Roslagen är en del av det internationella och EU-finansierade projektet Circvet – Circularity in VET Schools. Tillsammans med utbildningsaktörer från hela Norden arbetar vi för att stärka kunskapen kring cirkulär ekonomi och hållbar utveckling inom yrkesutbildningar.

Läs mer om CircVet

Min Framtid

Campus Roslagen deltar i projektet Min Framtid, som syftar till att förbereda elever för vuxenlivet genom att arbeta med praktiska och realistiska frågor som rör ekonomi, boende, energi, matplanering, utbildning och karriär.

Läs mer om Min Framtid
Min Framtids logga

Tidigare projekt och samarbeten

Tango-W

TANGO-W är ett forskningsprojekt som använder Urban Transformative Capacities (UTC) i skärningspunkten mellan mat-, energi- och vattenfrågor för att hantera utmaningar kopplade till klimatförändringar och främja en hållbar stadsutveckling.

Läs mer
Frida E föreläser för studenter.

Nordisk Aquaponics

Projektet är ett Nordplus Junior-projekt. Nordplus är Nordiska ministerrådets program för samarbete mellan bland annat de nordiska länderna. Organisationer inom hela utbildningsområdet kan söka bidrag för olika typer av utbyten och samarbeten.

Läs mer
TransFarm Campus Roslagen

TransFarm

Projektet TransFarm står för ”transborder cooperation for circular soil-less farming systems” och strävar efter att främja ett cirkulärt jordfritt jordbruk för stadsbönder. Målet är att introducera en cirkulär livsmedelsproduktion i stadsmiljö.

Läs mer