Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Möt en hyresgäst

Publicerat:

Möt en av våra hyresgäster – Förskolan OffenCiven

På Campus Roslagen erbjuder vi en mångfald av lokaler som passar olika behov och storlekar, vilket resulterat i en härlig blandning av olika företag och organisationer hos oss. En av våra hyresgäster är Förskolan OffenCiven, som har hittat sitt hem i det charmiga gamla personalhuset som en gång tillhörde LV3, Kungliga Roslagens Luftvärnsregemente.

Mål och vision

Förskolan OffenCivens vision är att se till att barnen inte bara trivs nu utan också är rustade för allt framtiden har att erbjuda. De strävar efter att etablera en modern och nytänkande förskola där barnets välbefinnande och utveckling står i fokus. Genom att sätta barnet i första rummet skapas en lärandemiljö som är anpassad efter deras behov och som främjar deras individuella tillväxt.

Verksamheten vilar på sex hörnstenar som utgör grundpelarna för arbetet. Dessa hörnstenar, socialt samspel, lek, stressfri miljö, hållbarhet, rörelse och digitalt lärande, utgör grunden för det pedagogiska tillvägagångssättet. Undervisningen struktureras så att fokus ligger på tre av dessa hörnstenar per termin. Vidare skräddarsyr varje avdelning sin undervisning baserat på barngruppens behov och de specifika mål från läroplanen som bör prioriteras.

En gynnsam miljö

Förskolan är organiserad för att skapa en gynnsam miljö för lärande och utveckling. Med plats för 60 barn fördelade på tre avdelningar och lokaler på 750 kvadratmeter, möjliggörs en trygg och stimulerande inlärningsmiljö. Sedan tar varje avdelning ansvar för att dela upp barngrupperna i mindre enheter, vilket gör det möjligt att anpassa undervisningen och lärandet på ett mer individanpassat sätt utifrån varje barns behov.

Vänskapstema

Tidigare i höst fick de äldre barnen på Förskolan OffenCiven ett uppdrag av ingen mindre än Alfons Åberg själv. Uppdraget var att bygga en koja i skogen, och barnen kastade sig entusiastiskt in i projektet. Huvudfokus har varit att främja samarbete och förstå vikten av att inkludera alla i leken.

Genom Alfons Åbergs uppdrag har barnen fördjupat sig i temat vänskap och lärt sig betydelsen av att dela och inkludera andra.

Möt en hyresgäst Campus Roslagen

En koja i skogen

Byggandet av kojan i skogen var ett av de spännande uppdragen för de äldre barnen. Med stor iver och kreativitet gav de sig ut i skogen och skapade en koja av kvistar och grenar, inspirerad av Alfons Åberg. Resultatet blev en magisk plats där alla barn, oavsett ålder, samlas för lek och skoj.

Pepparkaksbygge

Just nu deltar Förskolan OffenCiven i en tävling på Stora Coop Norrtäljeporten, där alla kan rösta på sitt favorit-pepparkakshus. För att hylla den fantastiska kojan i skogen har förskolan skapat en imponerande pepparkaksvariant. Om du passerar Stora Coop Norrtäljeporten, ta en sväng förbi och rösta på Förskolan OffenCivens underbara pepparkakskoja!

Pepparkakskoja Campus Roslagen

Tack Förskolan OffenCiven för att vi fick inblick i en liten del av er verksamhet!

Kontakta oss

Har du behov av en lokal för din verksamhet? På Campus Roslagen kan vi erbjuda många olika alternativ anpassade efter just dina behov. Läs mer eller kontakta oss redan idag!

Marianne Campus Roslagen
MARIANNE EDLUND
LOKALUTHYRNING
0176 – 28 61 11