Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Vi öppnar mötesplats för motorintresserad ungdom

Publicerat:

Vi öppnar upp en stor grusplan för motorintresserade ungdomar, både för dem med A-traktorer och mopedbilar, och de lite äldre med bil.

De senaste åren har både antalet A-traktorer och mopedbilar ökat i kommunen. Inte minst i år då reglerna för A-traktorer lättats upp. Många av de ungdomar som kör de här fordonen tycker att de inte har någon plats att träffas, men det gäller även de som blivit lite äldre och som nu kör bil. Därför kommer vi nu att under en testperiod låta motorintresserade ungdomar med att samlas på området.

– Det finns ju ett stort intresse för bilar och motorer bland många unga i kommunen, så det känns jättebra att vi kan erbjuda dem en plats att samlas på, säger Staffan Tjörnhammar (M), ordförande i Campus Roslagen AB.

Platsen de kommer få använda är den stora grusplanen framför Notes lokaler. Kommunen kommer att se till att det finns soptunnor på platsen för att undvika nedskräpning, och personal från både oss, Trygg i Norrtälje kommun, Securitas och Polisen kommer titta till platsen då och då för att se till att det går lugnt till.

­– Nu kör vi en testperiod för att se om det finns intresse och om det fungerar bra. Vi sätter upp soptunnor för vi vill inte ha nedskräpning och det kommer inte vara tillåtet med störande körning inne på Campusområdet eller hög musik som stör de som bor i närheten. Men jag har stort förtroende för våra ungdomar så jag räknar med att det här ska skötas bra, säger Staffan Tjörnhammar (M).

Rekommenderad hastighet inom hela Campus Roslagens område är 30 km/h. Det här är ett samarbete mellan oss och Norrtälje kommun, och både Polisen och Securitas ser positivt på att upplåta platsen för ungdomarna att samlas på.

– På sikt hoppas jag även att de här ungdomarna får upp ögonen för de många utbildningar som erbjuds på Campus, eller kanske hittar de ett jobb på något av de företag som finns här, säger Staffan Tjörnhammar (M).

För mer information kontakta:

Staffan Tjörnhammar (M), kommunalråd och ordförande i Campus Roslagen AB, staffan.tjornhammar@norrtalje.se, 073-558 23 04

Anna Glas, strateg på Trygg i Norrtälje kommun, anna.glas@norrtalje.se, 073-962 34 25

Ulf Linderholm, VD för Campus Roslagen AB, ulf.linderholm@norrtalje.se, 070-754 16 69

Photo credit: Norrtelje tidning