Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Tango-W

Publicerat:

Workshop & Tangokväll med show

Transformative cApacity in eNerGy fOod and Water

Tango-W

Workshop om akvaponisk anläggning i kupolväxthus

24 april 2023 kl. 09:00-14:00
Workshopen är kostnadsfri
anmälning: annie.eriksson@campusroslagen.se

En helkväll med Tango och mat

27 april 2023 kl. 18:30
Mingel & presentation av projektet
Middag och tango – 350 kronor/kuvert
anmälning: annie.eriksson@campusroslagen.se

Projektet Tango-W

I Sverige äter vi i snitt drygt 100 bananer per person och år.

Tänk dig att du kan köpa svenska bananer odlade i ett slutet akvaponiskt system. Nu finns det möjlighet att odla bananer och andra tropiska frukter i kupolväxthus i din egen stad.  Hur kan vi med hjälp av akvaponi och kupolväxthus på bästa sätt utveckla en cirkulär och hållbar urban matproduktion?

Vi vill träffa er onsdag den 24 april kl 9-14 för att delta i en workshop om hur man bäst implementerar en akvaponisk anläggning i ett kupolväxthus i ett samhälle.

Tango och Mat på Culinar

En helkväll med mat och tango eller vad har bananproduktion med hållbarhet att göra? Den 27 april börjar vi med mingel och visning av projektet kl 18.30. Middag med show från kl 19.00. Vi organiserar en kväll på Culinar för att visa vad Tango är för något. En dans, en känsla, eller  en källa till kunskap?

16 forskare från fyra olika länder samlas under dagen för att utveckla Norrtäljes möjligheter till hållbar matproduktion och avslutar med en middag där TANGO projektet presenteras.

Tango-W Campus Roslagen

Tango-W – Ett stort europeiskt projekt om matproduktion

Campus Roslagen deltar i ett stort europeiskt projekt (Tango W) via utvecklingscentrum för vatten. I projektet deltar forskningsinstitutioner, innovationscentra och kommuner från Österrike, Litauen, Norge, Nederländerna och Sverige. Se (*) för lista på deltagande parter. En vecka efter vår workshop kommer alla deltagande organisationer i projektet att besöka Norrtälje.

Målet med projektet är att utveckla processer för att underlätta hållbar lokal utveckling med fokus på de viktiga sambanden mellan vatten, energi och matproduktion. UCV har valt att spinna på ett redan påbörjat arbete med att utveckla akvaponi som ett hållbart sätt att odla fisk och grönt året runt.

Under workshopen kommer vi att analysera på vilket sätt vi kan uppnå flera viktiga milleniemål i vår kommun genom cirkulär ekonomi med fokus på matproduktion och med hänsyn till hållbar vattenanvändning.

Vi vill ta del av era kunskaper och erfarenheter och tillsammans med er göra vårt projekt till ett spetsigt flaggskepp i vår region.

Anmäl dig senast den 15 april till Annie Eriksson, annie.eriksson@campusroslagen.se