logo

Studieplats blev kontorsplats

juni 3, 2021
Från studentplats till kontorsplats
Campus Roslagen
Share:

Åsas studieplats på Campus blev kontorsplats på Campus Roslagen AB

För två år sedan började Åsa Mattsson studera till redovisningskonsult vid Campus Roslagen. Edsbrotjejen hade jobbat både som frisör och som försäljare i en klädaffär, men var redo att ta en ny riktning i livet.

Jag kände att jag behövde utvecklas och fick tips av min fd chef om denna utbildning. Hon hade själv gått den ett par år innan och var supernöjd, säger Åsa.

Åsa fick budet om att Campus Roslagen sökte en redovisningsekonom då hon var på LIA (Lärande i Arbetet) på en redovisningsbyrå. Campus VD skickade ut tips om jobbet till redovisningsklassen. Åsa blev genast intresserad, och fick senare jobbet och började arbeta på Campus Roslagen AB den 26 april 2021. För Åsa känns det härligt att ha ett jobb och en fast anställning fredagen den 3 juni då hon tar examen.

Jag trivs superbra med arbetsuppgifterna och det känns som om Campus Roslagen just nu är inne i en utvecklingsfas, som jag gärna vill vara en del av, säger Åsa.

 

Är du också sugen på att ta nästa steg i livet?

Det går fortfarande att söka till vissa utbildningar – läs mer på utbildningssidan.

 

Efter ett år som studerande i pandemi känns det fantastiskt att jobba

Åsa trivdes mycket bra med sina studier vid Campus Roslagen, men det senaste året har kanske inte varit riktigt som planerat. Närstudier blev distansstudier för hela slanten. Till en viss del har det varit lätta att koncentrera sig och att arbeta ostört hemifrån. Men ger inte samma utbyte som att träffa klassen varje dag. När man vill ha hjälp eller behöver rådfråga någon av klasskompisarna fungerar det bättre fysiskt. Enligt Åsa är diskussioner via Messenger tyvärr inte riktigt lika effektivt och givande.

Därför känns det extra roligt att få börja jobba. Det är väldigt roligt att få komma till jobbet och umgås med mina nya kollegor och utbyta tankar. Dessutom får jag höra om vad som händer på Campusområdet.

Hur ser jobbet som redovisningsekonom på Campus ut?

Jobbet är varierande. Åsas arbetsuppgifter gör hon i första hand vid datorn på kontoret, men hon träffar kollegorna på fika och lunch och hör dem prata om vad som händer ute på området. Åsa jobbar främst med löpande bokföring, budget och analys. Åsa assisterar ekonomichefen och är en av tre personer som arbetar med ekonomi på Campus Roslagen AB.

Jag trivs jättebra här och tycker det är extra spännande att få jobba med fastigheter. Det händer lite mer när man jobbar med sådana frågor, berättar Åsa.

Åsa är väldigt nöjd med sitt beslut att börja studera igen. Hon tycker att studierna var utvecklande och att det var väldigt lärorikt för hennes personlighet att få plugga igen.

Det gav en nytändning och jag var verkligen redo att ta mig an studierna. Jag var både målmedveten, ivrig och sugen på att studera, säger Åsa med ett leende.

Åsa 2

Åsa utexaminerades tillsammans med sina klasskamrater den 3e juni 2021. Stort grattis till alla nya redovisningsekonomer!

Du når Åsa Mattsson på asa.mattsson@campusroslagen.se