Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Min Framtid 2024

Publicerat:

Projektet Min Framtid är igång igen!

Nu har projektet Min Framtid dragit igång, där niondeklassare får en värdefull inblick i vuxenlivets utmaningar. Eleverna arbetar utifrån fiktiva familjescenarier och får hantera allt från privatekonomi och matplanering till bostadsfrågor och utbildning. Genom detta förbereds de på verkliga livssituationer som de kommer möta i framtiden.

Under oktober månad genomförs workshops i samarbete med lokala företag som ICA Flygfyren, Norrtälje Energi, Roslagens Sparbank, Fastighetsbyrån och oss på Campus Roslagen. Eleverna får konkreta utmaningar att lösa och lär sig hur teoretiska ämnen kan appliceras på verkliga situationer.


”För oss på Campus Roslagen är det viktigt att unga i kommunen får veta att de har möjlighet att både studera och bo kvar här. De behöver inte flytta för att kunna vidareutbilda sig.”

På Campus Roslagen är vi stolta över att vara en del av detta viktiga projekt som rustar ungdomar med värdefulla kunskaper för framtiden.

Den stora finalen äger rum i januari 2025, där eleverna presenterar sina projekt inför en jury bestående av företagspartners. Eleverna tävlar i kategorier som hållbarhet och bästa presentation.

6 st loggor för företagen som är med i projektet.