Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Hoppgrop byggs på Campus!

Publicerat:

Nu slipper Norrtälje gymnastikförening och Gymnastikkompaniet åka till Stockholm för att träna på olika typer av volter. Norrtälje kommun investerar för att Campushallen ska byggas ut och ge plats åt två parallella banor med varsin hoppgrop i slutet på banan.

”Äntligen! Det är en ny era för gymnastiken i Norrtälje” Säger Martin Jepson, Norrtälje gymnastikförening. ”Det är en helt annan nivå än tidigare, bara de att slippa åka till Stockholm för att kunna träna betyder mycket. Det här kan bidra till att det blir fler aktiva i Norrtälje” fortsätter Martin.

I Norrtälje kommun finns ca 600–700 aktiva i gymnastikföreningarna. Vid träning av olika typer av volter måste det finnas en säker landning i form av hoppgropar, något som inte funnits i Norrtälje tidigare. Det har inneburit att träningsgrupperna har fått åka till Stockholm för att kunna träna på alla typer av moment.

”Det känns viktigt att göra det här, vi vill öka möjligheterna för en aktiv fritid, säger Staffan Tjörnhammar, ordförande i styrelsen för Campus Roslagen AB. Att idrottsföreningarna kan erbjuda ett brett utbud en viktig aspekt för att fler ska vilja delta. Det betyder mycket att vi kan erbjuda det här inom kommunen, och framförallt på Campus Roslagen.” säger Staffan.

Företaget Bauest har fått uppdraget att bygga ut Campushallen, och enligt aktuell tidsplan kommer bygget att vara klart för slutbesiktning i slutet av mars 2020.