Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Frida Karlsson ny VD för Campus Roslagen till våren 2021

Publicerat:

I maj nästa år tillträder Frida Karlsson som ny VD för det kommunala bolaget Campus Roslagen AB, då nuvarande VD Ulf Linderholm går i pension.

Under våren nästa år går nuvarande VD Ulf Linderholm, i pension. Bolagets styrelse har bestämt sig för att efterträdare kommer bli Frida Karlsson, som idag har uppdraget som utbildningsutvecklare i bolaget. Frida Karlsson tillträder tjänsten 1 maj.

– Det känns väldigt bra att vi har så duktiga medarbetare i bolaget så att vi kan rekrytera internt. Jag är säker på att Frida Karlsson kommer kunna fortsätta att driva Campus Roslagen på det utmärkta sätt som görs idag, säger Staffan Tjörnhammar (M), kommunalråd och ordförande för Campus Roslagen AB.

Frida Karlsson började som utbildningsutvecklare på Campus Roslagen 2018 och har sedan dess bland annat startat upp flera utbildningar på Campus. Hon är sen tidigare utbildad och legitimerad lärare samt digital pedagogisk producent. Förra året gick hon även Norrtälje kommuns ledarskapsutbildning.

– För mig är det väldigt hedrande att jag har det stora förtroendet hos styrelsen som gör att de vill ha mig som VD. Det kommer inte bli helt enkelt att fylla Ulf skor när han går i pension, men det är ett välskött bolag som jag kommer få ta över, säger Frida Karlsson, utvecklingsledare och snart tillträdande VD för Campus Roslagen AB.

Ulf Linderholm tillträdde som VD 2014 och även han rekryterades internt i bolaget. Ulf arbetade under perioden 2004 till 2014 som ansvarig för studentbostadsuthyrningen.

– Frida är fantastisk både som ledare och som person, och jag är väldigt glad att styrelsen väljer att satsa på henne som ny chef för det här fina bolaget. Att leda Campus Roslagen AB har varit ett stort nöje mycket tack vare alla fantastiska medarbetare och engagerade styrelsemedlemmar, säger Ulf Linderholm.

– Jag vill redan nu säga ett stort tack till Ulf Linderholm för det gedigna arbeta han lagt ner på Campus Roslagen sedan han tog över vd-rollen 2014, och samtidigt hälsa Frida välkommen. Campus Roslagen är en viktig del av kommunkoncernen och jag ser fram emot att jobba med Frida, säger Anette Madsen, kommundirektör i Norrtälje kommun.