Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Från garagelager till 1300 kvm

Publicerat:

Intresset för veteranmopeder ökar i Sverige och Europa.

Det ser man inte minst hos företaget Mopedrenovering.se på Campus Roslagen, där kärleken till att åka och meka med gamla mopeder är själva kärnan i verksamheten.

Mopedrenovering öppnade sin webbutik i december 2013, idag är de Sveriges största återförsäljare med kunder från hela Europa. Förutom att sälja veteranmopeddelar, arrangerar de även både enkla åkturer och större mopedträffar, t.ex. Pythagorasrallyt.

Mopedtur Campus Norrtälje

Företaget startades av Owe Lundberg, Lasse Schylander och Jan Östling. Senare anslöt även Jonas Dufvenberg som delägare. De kommer från olika yrkesområden och egna företag men har ett brinnande mopedintresse gemensamt. De gick från att ha lagret i Lasses garage och packa paket på kvällarna, till att idag vara 12 tillsvidareanställda.

Mopedrenovering.se har ett sortiment på 11 000 olika artiklar och säljer delar till alla stora svenska och europeiska märken från 50- till 80-talet. Eftersom mopedfabrikerna är stängda sen länge, säljer webbshopen till stor del nytillverkade kopior på originaldelar, men en del originaldelar finns också i sortimentet. Mopedrenovering.se har även egen tillverkning hos mekaniska verkstäder t.ex. i Norrtälje.

På Campus Roslagen har de funnits sen 2016. Nu har de vuxit så pass att det behöver flytta till större lokaler. Vi på Campus Roslagen tycker så klart att det är tråkigt att de inte kommer finnas kvar på området, men är samtidigt väldigt glada för deras utveckling och framgång.

De bygger ett nytt lager och kontor på Karlshöjdens industriområde i Norrtälje. De lämnar lokaler på strax över 200 kvm och flyttar in i 1300 kvm. Det har blivit för trångt helt enkelt. Företaget expanderar, med större sortiment och fler anställda – och därmed behov av effektivare logistik och större ytor.

Det finns så många spännande företag på vår område här på campus att vi vill lyfta de som vill vara med i en företagsserie här på hemsidan. Först ut var Mopedrenovering.se