logo

Draknäste för Akvaponiingenjörer

maj 19, 2022
Draknäste för Akvaponiingenjörer
Campus Roslagen
Share:

Draknäste för Akvaponiingenjörer

Måndag 23 maj kl. 9-12
Auditorium Havet, Astrid Lindgrens gata 2A

 

Draknästet för affärsidéer inom Akvaponi

Måndagen den 23 maj arrangerar vi Draknästet för studerande från Akvaponiutbildningen. Under förmiddagen presenterar våra studerande affärsidéer som de utvecklat under sitt första år på Akvaponiutbildningen.

Affärsidéerna som presenteras under dagen bedöms av Peter Jansson från Nyföretagarcentrum, Charlotta Dahlborn från Roslagens Sparbank, Ulf Andersson från Innivationskonsult, Peder Gyllenberg från Idun-digital och Catharina Blomberg från RelyIT.

Målet för dagen är att dessa idéer ska vara startskottet till Sveriges hub av akvaponiindustrier och -konsulter när ingenjörerna tar steget ut i arbetslivet efter att de gjort klart sitt andra år av utbildningen.

Läs mer om akvaponiutbildningen här.

Innovationscenter

Sveriges första utbildning inom Akvaponik

Väddö folkhögskola har i samarbete med Campus Roslagen/Utvecklingscentrum för vatten samt branschen tagit fram Yrkeshögskoleutbildningen till akvaponiingenjör.

Akvaponiutbildningen till akvaponiingenjör är helt unik i sitt slag i Sverige och hösten 2021 startade den första utbildningsomgången. Utbildningen är bred och leder till yrket som odlingsspecialist inom akvaponiska system men du kan även jobba inom bland annat växthusnäringen, akvakultur och grönsaksodling.

183 inkomna ansökningar till höstens utbildningsstart

Våren 2021 inkom 142 ansökningar till den första omgången av utbildningen med 20 platser. Den andra omgången startar hösten 2022 på Campus Roslagen och har lockat till sig hela 183 ansökningar från runtom i landet.

 

Vid frågor angående evenemanget, kontakta:

Amelia Morey Strömberg

Verksamhetsansvarig
Campus Roslagen AB
Utvecklingscentrum för vatten
Kaserngatan 11, 761 46 Norrtälje
0176-28 61 17
amelia.stromberg@campusroslagen.se