logo

Beviljade utbildningar 2022

januari 11, 2022
Beviljade utbildningar 2022
Campus Roslagen
Share:

Nya utbildningar på Campus Roslagen hösten 2022!

Den 11 januari 2022 kom besked om vilka YH-utbildningar som blivit beviljade runtom i Sverige. Campus Roslagen sände detta år in 18 ansökningar – fler än någonsin tidigare. Av dessa beviljades 4 utbildningar, varav tre helt nya! Samtliga utbildningar genomförs i samarbete med externa utbildningsanordnare.

Jätteroligt att vi har fått flera YH-utbildningar beviljade till Norrtälje även i år. Utbildningarna tas fram tillsammans med arbetsgivare i Norrtäljeområdet och ger fler möjlighet att studera på hemmaplan och stärker därmed kompetensförsörjningen i kommunen. Dessutom ser vi att 9 av 10 som gått en YH-utbildning har jobb inom ett år efter examen.

Frida Karlsson, VD Campus Roslagen AB

 

Utbildningsansökningarna har tagits fram i samarbete med näringslivet i kommunen för att matcha kommunens anställnings- och kompetensbehov.

Utbildningarna på Campus Roslagen hösten 2022 är:

– Processtekniker, krossning, asfalt och betong (Vilhelmina lärcenter & Vilhelmina kommun) NY!

– Miljösamordnare Hållbara byggnader (KYH) NY!

– Stödpedagog (TUC) NY!

– Specialistutbildad undersköterska inom demensvård (TUC) (Nystart!)

– Produktionsledare anläggning (KYH)

– Redovisningskonsult (KYH)

– Fastighetsingenjör (KYH)

– Specialistutbildad undersköterska akutsjukvård (YRGO)

– Psykiatrispecialiserad undersköterska/skötare/stödpedagog (YRGO)

– Byggproduktionsledare – ROT (KYH)

– Solenergiprojektör (KYH)

– Front end developer (KYH) – Avancerad webbutveckling med fokus på form och funktion

– Akvaponiingenjör (Väddö folkhögskola i samarbete med Campus Roslagen AB) – Tekniskt avancerad odling i recirkulerande system (fisk och grödor)

Ansökningsperioden inleds i februari och antalet platser är begränsade, så skicka in din ansökan i god tid!  På vår utbildningssida kan du läsa mer om respektive utbildning och även komma vidare till ansökningssidan, läs mer om utbildningarna här.

Behöver du hjälp med din ansökan?

För de som behöver hjälp med information eller ansökan finns det möjlighet att kontakta utbildningsanordnarens antagningsavdelning för mer info. Du hittar mer information under varje specifik utbildning.

Om du behöver studera någon kurs på komvux innan ansökning kan du läsa mer på Norrtälje komvux webbsida. 

Hitta studentbostad på Campus Roslagen

För dig som blir antagen till en av våra utbildningar finns möjlighet att hyra bostad på Campusområdet. Vi har ca 380 bostäder i olika storlek i trivsamt, stadsnära område. Här kan du läsa mer om bostäderna.