Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Bärkraft Åland

Publicerat:

Upptäck framtiden: Seminarium om hållbar utveckling och artificiell intelligens

Bärkraft Åland är ett levande exempel på hur näringslivet och medborgarna kan samverka i ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. Vill du också lära dig mer om hur man bygger upp och driver en effektiv hållbarhetsorganisation med vetenskapligt beprövade metoder? Då är du varmt välkommen till vårt seminarium!

Datum: 25 maj
Tid: Kl. 11:00 – 13:30
Plats: Campus Roslagen, Evert Taubes gata 1, sal Sjösala
Ingen föranmälan krävs!

Agenda

1. Hur lönsamhet och hållbarhet kan kopplas ihop

  • Magnus Hedenmark, konsult och ordförande i Ingenjörer för Miljön, introducerar hur systematisk tvärsektoriell hållbar utveckling kan se ut i praktiken, med Åland som ett framstående exempel.

2. Så arbetar Bärkraft Åland med näringslivet

  • Karin Rosenberg-Brunila, hållbarhetslots på Bärkraft Åland, delar med sig av sina erfarenheter och berättar om responsen från företagen.

3. Hur både Åland och Norrtälje kan dra fördel av pågående forskning

  • Professor Karl-Henrik Robert från Blekinge tekniska högskola berättar om samarbetet med Åland och flera kommuner för att bygga robustare och mer skapande samhällen.

4. Hur AI (artificiell intelligens) kan snabba på omställningen till hållbara samhällen

  • Mats Landstedt, utvecklingskonsult inom IT, affärsutveckling och hållbarhet, diskuterar betydelsen av AI-utvecklingen för framväxten av nya affärsmodeller och politiska beslut inom hållbarhetsområdet.

Kom och bli inspirerad av föreläsningar och diskussioner om hållbar utveckling och framtidens teknologiska lösningar. Det blir en spännande och lärorik dag för alla som är intresserade av att bidra till en bättre och mer hållbar värld.

Arrangörer: Ingenjörer för Miljön, Campus Roslagen, Socialdemokraterna i Norrtälje, Centerpartiet i Norrtälje, Miljöpartiet i Norrtälje.

Varmt välkomna!