Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

6 Yrkeshögskoleutbildningar beviljade till Campus Roslagen.  

Publicerat:

6 Yrkeshögskoleutbildningar beviljade till Campus Roslagen.

Idag kom YH myndighetens besked om vilka utbildningar som blivit beviljade runt om i Sverige. Campus Roslagen var delaktiga i 12 ansökningar och 6 stycken har blivit beviljade , varav 4 stycken är helt nya utbildningsinriktningar. Det betyder att från hösten 2021 startar 11 YH-utbildningar på Campus Roslagen i Norrtälje. Alla utbildningar genomförs i samarbete med externa utbildningsanordnare (KYH, YRGO, OptikCentrum, TUC samt Väddö folkhögskola)

”Vi är väldigt glada över de utbildningar vi har fått beviljade. Vi vill både stärka kompetensförsörjningen till företag och andra organisationer i NT kommun och den allmänna utbildningsnivån. Så det betyder mycket för Norrtälje att vi har möjligheten att läsa utbildningar på eftergymnasial nivå på plats här i kommunen” säger Staffan Tjörnhammar (M) ordförande i Campus Roslagen ABs styrelse.

Alla ansökningar om att få bedriva yrkeshögskoleutbildningar ska matcha anställnings- och kompetensbehovet som finns i vårt område. Campus Roslagen AB ser med andra ord till kompetensbehovet både i Norrtälje kommun, i grannkommunerna samt Storstockholm. Därför tar  yrkeshögskolan fram alla ansökningar tillsammans med näringslivet.

Utbildningarna som startar till hösten är: 

– Produktionsledare anläggning (KYH)

– Redovisningskonsult (KYH)

– Fastighetsingenjör (KYH)

– Kvalificerad säljare för optikbranschen (Norrtälje OptikCentrum)

– Specialistutbildad undersköterska inom demensvård (TUC)

– Specialistutbildad undersköterska akutsjukvård (YRGO)

– Psykiatrispecialiserad undersköterska/skötare/stödpedagog (YRGO)

– Byggproduktionsledare – ROT (KYH)

– Solenergiprojektör (KYH)

– Front end developer (KYH) – Avancerad webbutveckling med fokus på form och funktion

– Akvaponiingenjör (Väddö folkhögskola i samarbete med Campus Roslagen AB) – Tekniskt avancerad odling i recirkulerande system (fisk och grödor)

De flesta öppnar sin ansökningsperiod redan i februari, vi har ett begränsat antal platser så vi uppmanar dig att söka i god tid! På vår utbildningssida kan du läsa mer om respektive utbildning och även klicka dig vidare för ansökan, läs mer om utbildningarna här.

Behöver du hjälp med din ansökan?

För att få rätt information och hjälp kan du kontakta utbildningsanordnarens antagningsavdelning. Mer information om det hittar du på utbildningens webbsida.
Behöver du däremot studera någon kurs på komvux kontaktar du Norrtälje komvux. Klicka här för att komma till Komvux.

Vi hjälper dig med studentbostad

När du fått ditt antagningsbesked har du möjlighet att kunna hyra en studentlägenhet av oss. Mer information och hur du ansöker kan du läsa mer om här. Missa inte att vi i juni har vi 21 helt nybyggda lägenheter på området!