Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Studiebesök hos lokala företag

Publicerat:

Fredag 17 november

Studiebesök med yrkeshögskoleanordnare KYH

Torsdag 16 november var vi på rundtur med yrkeshögskoleanordnare KYH. Ett pressat schema men vi fick till besök hos NOTE i Norrtälje, Holmens bruk i Hallstavik och Textilia i Rimbo.

Den 8 januari startar två nya utbildningar som är framtagna tillsammans med NOTE, Holmens bruk och Textilia. I skrivande stund har vi 5 st som har tackat ja till Vindkrafttekniker – On- & Offshore samt 11 st som har tackat ja till att börja utbildningen Processtekniker – Smart industri. Vi på Campus Roslagen ser mycket fram emot att få dessa utbildningar hit till Campus. I torsdags gjorde vi alltså en rundtur med två representanter från KYH för att de skulle få en inblick i företagen och deras verksamhet. Resan började med att Roslagen visade upp sin bästa sida med en Havsörn som cirklade så snyggt på himlen framför bilen.

Campus Roslagen besök hos lokala företag

Det fina med yrkeshögskola

Det som är så fantastiskt med yrkeshögskoleutbildningar är att de är breda för att täcka in arbete i så skiftande bolag som NOTE, Holmens, Textilia och Roslagsgjuteriet. Samtidigt som de är smala så man utbildar i just de egenskaper som behövs för yrkesrollen. En Processtekniker – Smart industri får kompetens i bland annat automation och digitala system, processteknik, hållbar logistik och produktionsstyrning, Lean produktionsteknik, styr- och reglerteknik och underhållsteknik.

En vindkrafttekniker On- och Offshore får kompetens i till exempel automation och digitala system, grundläggande processteknik, Kvalitet och driftsäkerhet, Lean produktionsteknik, styr- och reglerteknik, tillämpad matematik – processteknik samt underhållsteknik.

Experter från branschen

Det som gjorde detta studiebesök så viktigt är att KYH yrkeshögskola nu får en mycket bredare insikt i hur de kan formulera kursplaner och utbildningsplaner. Företagen har nu en direkt kontakt med utbildningsanordnaren för att kunna påverka utbildningen framåt. En YH-utbildning står aldrig still, den utvecklas hela tiden. Även om den beviljas på fler år än det normala med två starter så kan man ändra i kursplaner för att få med de senaste i forskning och teknik. De experter som utbildar är från branschen och tar med sig år av kunskap och erfarenhet till de studerande.

Utbildningar – Campus Roslagen – Utbilda dig i Norrtälje

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson