Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Ny utbildningsstart

Publicerat:

Ny utbildning och nya samarbeten

Denna vecka startade vår nya utbildning processtekniker- krossning, asfalt och betong, tillsammans med Vilhelmina lärcentrum. Här lär sig våra studenter att tillverka betong och asfalt. De lär sig även att krossa sten i en kross som kommer till återanvändning i byggandet av infrastruktur. Detta är en utbildning som är mycket eftertraktad av branschen. SVEVIA, SKANSKA och NCC var med redan andra dagen med företagspresentationer för att locka våra studerande. Företagens analys är att de kommer att få mer att göra. Byggandet av Infrastruktur stannar inte upp.

Rädda Östersjön – Ett viktigt arbete även utanför kommunen

Roslagens Sparbank har även avslutat sitt fantastiska projekt där kommunens åttonde-klasser får göra en film och berätta hur vi kan tänka för att inte förstöra Östersjön mer än vad som sker idag. Jag läste en insändare i Norrtälje Tidning torsdag 10 november av en före detta chefsförhandlare till Helcom om hur arbetet med en handlingsplan för att rädda Östersjön nu har stannat av. Även om Roslagens Sparbank i huvudsak arbetar här i Norrtälje Kommun, är arbetet de gör mycket viktigt.

Torsdagen avslutades med företagsgalan. En fest som uppmärksammar kommunens företagande och alla de kreativa entreprenörer som finns i kommunen. Jag ser speciellt fram emot att få ta en tugga av jubileumsbakelsen framtagen av Roslagsbageriet!

Kontakta Annie

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson