Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Mässa, biljardrum och Campus Talk

Publicerat:

12 april 2024

Mässa på Åland

Det har varit mycket nu ett tag. Norge en vecka sedan hem och packa om väskan för att på fredagen åka till Åland för att vara på  Mässan över helgen. Nåja, jag hade en vecka hemma innan Ålandsmässan. Med oss till Åland hade vi Per Lodenius. Per sitter även med i styrelsen för Campus Roslagen och han har genom sitt arbete i riksdagen ett stort kontaktnät med Ålands regering. Det är mycket som jag behöver uppdatera över hur Ålands delvisa självständighet.

Mässan varade i två dagar och visade allt från båtar till tvålar. Provade 3-glasögon för första gången och de var en hissnande känsla att titta nedåt. Som att man flög som en fågel över de åländska öarna. Häftigt men läskigt. Fler utställare var polisen, de politiska partierna, Silja och Viking Line. Lokala matodlare som sålde många godsaker. På det hela taget en bra mässa.

Vi fick möjlighet att visa upp Campus Roslagen att man kan bo här när man studerar i Uppsala eller Stockholm. Att vi även har utbildningar som kan passa det åländska näringslivet och invånare. Vindkrafttekniker On-och Off shore är en utbildning som var mycket intressant. Det som var mest uppe till diskussion var Rosella. Tror inte vi träffade någon som inte sa något om att de saknade båten Rosella till Kapellskär.

Biljardrummet

I veckans Fika med Campus ställde vi tillsammans med hyresgäster i ordning biljardrummet. Det blev så fint! Stort tack till alla som var med och hjälpte till med att skura golv och väggar. Bära möbler både bort och till biljardrummet. Det är några småsaker kvar men nu är det ett fungerande rum att vara i med kompisar. Spela musik och spela biljard.

biljardrum
biljardrum

Campus Talk

Den andra Campus Talk gick av stapeln i veckan. Janicke Blomsnes talade om hur man bygger ett lag till ett bli ett team. Många bra insikter och lärdomar att ta med till arbetsplatsen. Det var välbesökt för att vara det andra Campus Talk som vi ger.

Nästa Campus Talk är den 25 april och då talar Brandskyddshanna om hur man på bästa sätt kan skydda sin lokal för brand och hur man tar sig ut om det väl blir en brand. Mejla mig att ni kommer så fixar vi en enkel frukost.

Trevlig helg!

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson