logo

LIA – möjligheten som öppnar dörrar och ger erfarenhet

april 8, 2024
Fem hus som står på högar med mynt
Share:

Sophie Finke, en 34-årig blivande Fastighetsingenjör, delar idag med sig av sina erfarenheter om LIA (lärande i arbete) hos oss på Campus Roslagen. Hon studerar för närvarande en YH-utbildning vid KYH och är nu ute på sin 11 veckors praktikperiod.

Lärande i arbete är en integrerad del av de flesta yrkeshögskoleutbildningar och innebär att studenten får möjlighet att tillämpa de kunskaper och färdigheter de lärt sig under utbildningen i en verklig arbetsmiljö. Denna möjlighet är vad som fört Sophie till Campus Roslagen.

En perfekt matchning för LIA

Sophie berättar entusiastiskt om hur hennes LIA på Campus Roslagen utgör en perfekt komplettering till hennes utbildning. Här får hon inte bara teoretisk kunskap utan även praktisk erfarenhet inom samtliga aspekter av tekniska system, fastighetsförvaltning och administration. Genom att arbeta tillsammans med erfarna handledare som Charlotta Bark och Katrin Karlsson, får Sophie en unik inblick i branschen och dess krav.

Campus Roslagen är en perfekt matchning för min utbildning och täcker alla områden som är relaterade till det tekniska systemet, fastigheter och administration.

Sophie Finke

En oslagbar variation av uppgifter

Sophies dagar är mångfacetterade och fulla av utmaningar. Hon beskriver hur ingen dag är den andra lik, med oplanerade händelser och prioriteringar som kräver snabba beslut. Allt från att hantera akuta felanmälningar till att delta i strategiska möten och planera för långsiktig fastighetsförvaltning.

En morgon kan t.ex. börja med att hon tar itu med eventuella felanmälningar som har kommit in. Dessa felanmälningar kan handla om allt från fläktar, tryckmätare och pumpar som inte fungerar som de ska till hyresgäster som hört av sig gällande avloppsstopp, internetproblem, eller annat. Därför gäller det att vara lösningsorienterat och prioritera rätt.

En framtid som formas genom LIA

Sophie visar genom sitt engagemang och sin strävan efter att lära sig mer, hur LIA kan vara nyckeln till att forma framtidens arbetskraft. Genom att vara öppen för nya erfarenheter och utmaningar, har hon utvecklats både personligt och professionellt.

”Sophies engagemang och mångsidighet under LIA är inspirerande. Hennes öppenhet för nya utmaningar och vilja att lära sig mer har gjort henne till en tillgång för oss på Campus Roslagen.

Katrin Karlsson, Campus Roslagen

 

LIA – en källa till innovation och tillväxt för företag

Genom att ta in studenter på LIA, skapar företag en möjlighet både för de studerande och för sig själva. De studerandes olika bakgrund, erfarenheter och kunskaper berikar arbetsmiljön och ger upphov till innovativa idéer och kreativa lösningar. Genom att vara öppen för nya perspektiv och idéer kan företag dra nytta av den rika mångfalden som LIA-studenter som Sophie för med sig. Dessutom kan det på ett lätt och smidigt sätt leda till att företagen hittar sin nästa medarbetare.

En framtid att se fram emot

Sophie ser fram emot framtiden med optimism och entusiasm. Genom sin LIA har hon fått en solid grund att stå på och är redo att ta nästa steg i sin karriär inom fastighetsbranschen. Med erfarenheter och lärdomar från sin LIA är Sophie redo att göra en verklig skillnad i branschen.

Vill du studera en utbildning med tillhörande LIA? Kolla in vårt utbud av utbildningar HÄR!