Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Lanthandeln, utbildning och god mat!

Publicerat:

Invigning av Lanthandeln på Campus och korv!

Denna vecka får jag ta och börja i förra veckan. Det var invigning av Lanthandeln i gamla macken på Campus Roslagen. En supertrevlig butik med lokala och ekologiska produkter. Unnade mig en chokladbomb som innehöll små marshmallows, gott! Till lunch blev det korv med mos grillad av korvmästaren själv från Korv & sånt. Önskar stort lycka till, från vad jag har sett så kommer det att bli ett superbra tillskott till Norrtäljes alla matälskare och lokala producenter.

Campus Lanthandel Norrtälje
Campus Lanthandel Norrtälje 2

Hotel & Restaurant Manager – NY utbildning

En ny utbildning till Hotell och restaurangbranschen kommer att starta i höst – Hotel & Restaurant Manager. På måndagen deltog ett tjugotal olika entreprenörer från besöksnäringen på ett informationsmöte om utbildningen. Från Gimo till Värmdö och till Finnhamn. Fantastisk uppslutning och superbra feedback från alla deltagare. Den studerande på denna utbildning kommer till en bransch som verkligen är supertaggad att göra allt vad de kan för att ge de studerande den bästa praktiska utbildning som branschen kan ge! Så in och sök till ett yrke och en bransch som växer och växer, även inom Sverige. Vi är fler och fler som har upptäckt att det finns massor med äventyr och upplevelser även lokalt och regionalt.

Sök våra utbildningar idag!

Cirkulärt företagande och cirkulär odling

Förra veckan har det även varit möten om cirkulära företag och cirkulära odlingar. I Sverige äter vi i snitt drygt 100 bananer per person och per år [naturskyddsföreningen].  Tänk dig att du kan plocka dina egna bananer till frukostyoghurten odlade i ett slutet akvaponiskt system! Nu finns det möjlighet att odla bananer och andra tropiska frukter i kupolväxthus tillsammans med dina grannar i bostadsföreningen.

Urban odling är ett begrepp som kommer mer och mer. Googla urban odling och det kommer massor med inspiration. Men även för lantbrukare är detta ett sätt att hitta ett till ben att stå på som en del av sin matproduktion. Detta är möjligt med hjälp av akvaponi och kupolväxthus.
Campus Roslagen deltar just nu i ett stort europeiskt projekt (som heter Tango W).  I projektet deltar forskningsinstitutioner, innovationscentra och kommuner från Österrike, Litauen, Norge, Nederländerna och Sverige. Målet med projektet är att utveckla processer för att underlätta hållbar lokal utveckling med fokus på de viktiga sambanden mellan vatten, energi och matproduktion.

Hållbarhetskommunikation för företagare!

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson