Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Kan trevliga möten leda till bättre studieresultat?

Publicerat:

19 januari 2024

Med inspiration från Norge

I september 2023 åkte jag tillsammans med Campus Roslagens uthyrare av studentbostäder till Norge på studiebesök. Arrangör var Studentbostadsföretagen. Inspirerade av resan har vi nu inrett ett vardagsrum i en av kasernerna och fler väntar på att inredas.

Campus Roslagen är ett före detta regemente med 9 ombyggda kaserner och 4 nybyggda flerbostadshus. Huset som vi har gjort ett vardagsrum i är ett två-plans hus med “compact living” samt ett gemensamt kök. Vårt mål med detta projekt har varit att bryta ensamhet och isolering för de boende.

Fika med Campus = inspirerande samtal

I tisdags hade vi årets första Fika med Campus i rummet. Träffen blev superbra! De samtal som blev var fantastiska. Nu funderar jag på om det beror på rummet, gästerna eller fikat? Vi arbetar dagligen med hårda värden. En kran som läcker, en lägenhet som måste målas om, renovering av kök och ekonomi. Men var finns de mjuka värdena som gör ett område attraktivt? Är det en fika med mina grannar? Kan dessa möten leda till att examensarbeten och forskningsrapporter lättare blir skrivna? Vi har fler planer och med en stram budget så kommer vi att fixa det.

Yrkeshögskoleutbildning inom Akvaponi

Amelia Morey Strömberg. En virvelvind. Ett naturfenomen. En idéspruta med visioner. Så tacksam att jag har fått lära känna henne. Amelia kommer nu att sluta på Campus Roslagen och gå vidare med ett eget företag. Tack vare Amelia har vi nu Europas första och hittills enda yrkeshögskoleutbildning inom Akvaponisk fisk och grönsaksodling.

Akvaponiingenjör – en två-årig utbildning som Campus Roslagen ger i samarbete med Väddö Folkhögskola. En bransch som växer och blir en allt viktigare del av vår matproduktion. Hoppas på och ser fram emot att kunna hitta andra samarbetsformer med Amelia framöver.

Önskar alla en trevlig helg!

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson