Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Julhälsning 2023

Publicerat:

Tack för att vi fick låna dig år 2023!

I ett för många fruktansvärt år har du för oss varit ett snällt år som gett oss både ris och ros. Men allra mest har du gett oss framgångar och nya möjligheter.

Nya utbildningar och framtidsprojekt

I januari fick vi tillsammans med vår samarbetspartner KYH 6 helt nya utbildningar beviljade från Myndigheten för yrkeshögskola. Totalt har vi nu 17 utbildningar som har startat här i huset. Med så många utbildningar och studerande har renovering av studierum utförts i början av året. När vi ändå har så fina lokaler har vi även kommit igång med “Fika med Campus”. En stund när vi får träffa våra hyresgäster och även hyresgästerna träffar varandra.

Campus Roslagen har även deltagit i projektet “Min framtid”. Kommunens alla niondeklassare har fått i uppdrag att titta på en fiktiv familj och deras förutsättningar i ett framtidsperspektiv. Vilka utbildningar kan man gå? Vad kostar ett hus att bo i om 20 år? Vi har även varit på utbildnings- och jobbmässor, entreprenörskapsdagar, deltar i två olika Erasmus projekt mot två gymnasieskolor i Nord Norge.

Vattencentrum har arbetat vidare med återställning av våtmarker, olika samarbeten kring akvaponianläggningar samt VA-rådgivning. Tester av Gråvattenfilter och två Vattenlördagar. Tillsammans med Roslagens Sparbank och Flygfyren har Vattencentrum även utbildat grundskoleelever i hur vi bäst kan ta hand om Östersjön samt Norrtälje Energi hållbarhetsdagar.

Utökad personalstyrka och uppdaterade utrymmen

Även i personalstyrkan har vi stärkt upp med teknisk fastighetsförvaltare Charlotta Bark och lokalvårdare Ersim Avdo. Våra fastighetstekniker har under hösten haft flera uppdrag.

Här är några exempel:

⭐️ Ett utegym vid Kaserngatan 5

⭐️ Rörelsebelysning i trapphusen

⭐️ 30 nyrenoverade kök i en av kasernerna

⭐️ Sortering av matavfall i alla hyreslägenheter och kontor

⭐️ Ytterligare ett av fastighetsteknikernas uppdrag har varit att installera mobila nycklar. Ett nytt system där den boende kan låsa upp sin lägenhet med hjälp av mobilen.

Att hålla kontakt med och få ut information kan vara en utmaning när det är så många aktörer som vill nå oss konsumenter. Därför har Campus Roslagen nu investerat i en app där vi når alla bostadshyresgäster.

Annat kul

Till årets upplaga av Camp Roslagen fick Campus Roslagen den stora äran att ge alla deltagare en konsert med Kiana. Årets föreläsare var polis och influencer Nadim Ghazale som delade med sig av sina erfarenheter av goda förebilder. Hur vi som vanliga människor kan göra skillnad om en person ska bli en i gemenskapen eller inte.

Nu lämnar vi 2023 och ser fram emot att få nya möjligheter och en ljusare framtid 2024!
Ladda ner vår årskrönika här!