logo

IT-utbildningar och seminarium

oktober 31, 2022
IT utbildningar
Share:

Annie bloggar och sammanfattar vecka 43

En fartfylld vecka med seminarier och möten

Veckan startade med Sparbankens Östersjöseminarium om tillståndet för Östersjön. På seminariet fick vi ta del av föredrag av Folke Rydén och Amelia Morey Strömberg. Det är så viktigt att vi får lära oss om fisket och hur vi kan ta hand om vårt innanhav.

Jag testade flera gånger veckan innan att all IT fungerade för att på måndag förmiddag inse att ingenting fungerade. Alltså fick jag tillkalla hjälp.

IT-möte med Chas Academy

På tisdag hade vi möte med IT-företag och utbildningsföretaget Chas. Jag lyssnade och lärde mig vilka utmaningar som IT-företag står inför: att hitta rätt kompetens i Norrtälje kommun. Det behövs fler IT-utbildningar till kommunen för att säkerställa IT-företagens möjligheter och kraft att verka inom sitt område.

Besök av Ålands Näringsliv

På onsdagen hade vi besök från Ålands näringsliv. Vi fick möjlighet att berätta om Campus Roslagen och yrkeshögskoleutbildningar. Det finns både likheter och skillnader hur utbildningssystemen är utformade. Men en sak har vi gemensamt och det är att se företagens kompetensbehov och hur vi kan hjälpa till med att stärka kompetensen genom utbildningar.

IT – den återkommande frågan

På onsdagkväll tog jag del av ett seminarium om stress och hur den påverkar oss. Av en händelse har föreläsaren en bakgrund inom IT.

Sedan avslutade jag veckan med att prata IT-utbildningar som ett led i att få ut fler arbetssökande i jobb. Den allra största utbildningsgrenen på yrkeshögskolan är Teknik, tillverkning, drift och underhåll med 173 utbildningar som även den innehåller IT. Näst störst är IT-utbildningar med 143 utbildningar. Tillsammans har de hela 36% av alla studieplatser.

Hur löser ni IT-frågorna på ert jobb? Vilka kompetensbehov har ni på ert företag? Vi är jättenyfikna på att höra mer om detta för att förstå och kunna hjälpa Norrtäljes företag och utveckla kompetensen inom området. Hör gärna av er!

Kontakta Annie

Annie Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson