Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Hållbarhetspolicy och odla mer lokalt

Publicerat:

Nu är denna veckan nästan avklarad

Alla dagar och alla veckor på Campus Roslagen är intressanta. En del veckor är mer intressanta än andra. Denna vecka som varit, var en av de mer intressanta veckorna. Måndag morgon kl 08:00 finner jag mig själv sittandes på en träningscykel framför en virtuell cykelbana som mer liknar en berg och dalbana. Tur att cykeln stod på fast mark, veckan fortsatte i alla fall med träning och möten.

Odla mer lokalt campus roslagen

Hållbarhetspolicy är ett måste

Det sägs att när man är mitt uppe i något så ser man just den saken lite mer. Som när man ska köpa en vinterjacka så ser man massor med snygga vinterjackor. Men när det gäller hållbarhet så tror jag inte att det bara är jag som är fokuserad. Att ha en formulerad hållbarhetspolicy på sin hemsida är nu ett måste.

Destinationsdagen 2023

Visit Roslagen bjöd in till Destinationsdag 2023. Fantastiskt roligt att vara med. Jag fick massor av tankar på det mötet. Har tidigare berättat om visionären Christer Stighäll. En av de första utbildningarna som han tog hit till Campus var vegetarisk gourmetkock. Den utbildningen vill jag se här på Campus igen. När den startade för 20 år sedan var den långt före sin tid.

Läs mer om Visit Roslagen

Ett nytt nätverk har startat. Matråd Roslagen. Ska bli mycket spännande att följa deras arbete.

Länk till Matråd Roslagens Instagram

Odla mer lokalt i Norrtälje kommun

I Norrtälje kommun pågår just nu två projekt med inriktning att kunna odla mer mat lokalt och urbant. Stadsbruk Roslagen driver tillsammans med Coompanion ett projekt där de tittar på att kunna odla mat året runt och i mer urbana områden. Campus Roslagen ingår i EU-projektet TANGO-W där man tittar på hur man på olika sätt kan hitta vägar till att odla mer lokalt och i stadsmiljöer. Samtidigt som akvaponianläggningar nu växer upp som svampar ur marken.

EU-projektet TANGO-W

Agtira från Härnösand startar samarbeten med stormarknader för att butiken ska kunna odla grönsaker i butiken. När utbildningen söktes 2019 var det inte många som hade kunskap om att odla grönsaker och fisk i ett cirkulärt system.

Fastighetsmässa och ytbehandla betong- och metallkonstruktioner

Mina kollegor kom hem från fastighetsmässan och gav mig en broschyr från Ytskyddsakademien där man lär ut hur man kan ytbehandla betong- och metallkonstruktioner för att förlänga livslängden på en konstruktion samt kompetensutveckla medarbetare i att arbeta hållbart inom sina arbetsområden.

Läs mer om ytskyddsakademien

Ta en titt på vår hemsida om de båda kurser som finns tillgängliga om cirkulär ekonomi samt hållbarhetskommunikation för företagare.

Lär dig mer om cirkulär ekonomi

Hållbarhetskommunikation för företagare

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson