Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Fullt hus på Campus

Publicerat:

Fredag 25 augusti

Nu är huset fullt!

Det är helt fantastiskt! 16 utbildningar med 20 starter i år och 3 starter i januari 2024. Av dessa är totalt 5 starter helt nya. Så roligt att få hälsa alla förstaårs- och andraårsstuderande välkomna. Att visa de fina lokalerna med uppkoppling till lärcentra ute i landet. Antalet nya studerande är i år drygt 90 st. Totalt antal studerande på Campus Roslagens yrkeshögskoleutbildningar är drygt 170 st. Alla med en efterfrågan från arbetslivet. Vilket stärker möjligheterna för studerande att komma till ett arbete.

Utbildning innebär förändring och utmaning

När vi välkomnar alla studerande trycker vi lite extra på den förändring som de gör i sina liv med att påbörja en utbildning. Det blir lite av att sätta sitt nuvarande liv på paus för att sedan gå ut genom en helt annan dörr med nya mål och nya uppdrag. Det är tufft att påbörja en utbildning. Medelålder på YH-utbildningar ligger runt 38 år. Det innebär att man även har familj, boende och andra räkningar som ska betalas.

Planera framtiden med Roslagens Sparbank

Roslagens Sparbank stiftelser önskar råda bot på detta dilemma och ge kommunens nionde klassare en kurs i att planera för sin framtid. Att inte hamna i “Lyxfällan”. Alla kommunens nionde klassare är inbjudna att delta i projektet “Min framtid”. Några av dessa lektioner kommer att hållas här på Campus och det Campus Roslagen skickar med till projektet är utbildning. Vad behöver man göra för att nå sitt drömyrke? Vilka delmål måste göras? Hur lägger man upp en budget för den eventuella dag när man känner att mera studier måste till för att kunna ta ett ytterligare kliv arbetslivet?

Utbildningsstarter i januari 2024

Utbildningar som fortfarande går att söka är Processtekniker-Smart industri och Vindkrafttekniker On- och Offshore. Medsökande till Processtekniker-smart industri är Textilia, Holmen paper och Note. Det går även att söka till Processtekniker-krossning, asfalt och betong. Vilhelmina Lärcentrum (sebroschyr.se) Denna utbildning ges i samarbete med Vilhelmina lärcentrum.

Nya utbildningar för i år är:  Arbetsledare-anläggning, Installationsingenjör – solel, lagring och laddning, Vindkrafttekniker On- och Offshore, Byggnadsingenjör – klimat och konstruktion, Processtekniker – Smart industri. Alla dessa utbildningar har ett miljötänk och är redo att ta sig an framtiden med nya tankebanor.

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson