Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Företagarfrukost och Tango

Publicerat:

En händelserik vecka

Just nu är det bara Tango i huvudet på mig. Försöker hitta tillbaka till vad vi gjort i förra veckan men återkommer till Tango. Tre dagar med mat, vatten och energi.

Företagarfrukost och landmärken i Norrtälje

Onsdagens företagarfrukost handlade om att hitta finansiering för att de mål som sätts upp i ett företag ska kunna nås. Ibland behöver man lite hjälp utifrån.

Veckan inleddes med just ett sådant projekt. I Norrtälje har vi flera landmärken, Norrtäljebåten, DC 3:an och Biltema-skylten. Det kan bli ett till. Det nya landmärket har en bra förankring i Roslagen med tanke på att Roslagen är sjukt duktiga på mat. Det finns ett antal medaljer i kommunen från SM i mathantverk. Tänk er ett växthus som är tillräckligt stort för att rymma en restaurang med odling av tropiska frukter och fiskar som simmar i bäckar i golvet. Det är ingen utopi. Restaurangen finns redan i Schweiz. Vill du boka bord så bör du ha bra framförhållning, det är nämligen tvåmånaders väntetid.

Mat vatten och energi campus roslagen

Mat, vatten och energi

Campus har denna vecka haft äran att ha 18 gäster som alla arbetar med olika projekt på temat mat, vatten och energi. Arbetet har letts av Professor Doris Wilhelmer. En tredimensionell SWOT-analys. Alla nya idéer måste ha en bra insäljning. Som idédriven entreprenör så bara kör man, det gör också att man stöter på hinder ibland. Det vi har lärt oss dessa tre dagar är att identifiera ALLA hinder och lära oss hur man hanterar dem. En SWOT-analys funkar på allt. Nu fick vi ta det ett steg till, det var lärorikt. Men i mitt huvud just nu så dansar alla tankar tango på engelska med en tysk accent.

CoP Campus Roslagen
Campus Roslagen kurs deltagare

En liten bonus. Har även hittat att Roslagstaxi går att beställa för körningar till och från Arlanda. Vilken fantastisk service!

Annie Eriksson

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson