Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Fokus på framtiden

Publicerat:

Fredag 8 september

En vecka med fokus på framtiden

Denna vecka har haft fokus på framtiden. Egentligen har alla dagar fokus på framtiden. Vad ska vi göra imorgon? Vad ska vi äta denna vecka? Frågor som också har att göra med framtiden.

TANGO-W Workshop om akvaponi

Ett andra tillfälle med workshop om ett akvaponiskt växthus i Norrtälje har gått av stapeln. Många bra och smarta lösningar kommer fram på dessa möten. Frågor som skulle arbetas igenom på veckans möte var placering av växthuset och hur invånare kan nyttja huset. Platser som har kommit upp är i närheten av Lindholmens reningsverk, en jordbruksfastighet på Väddö, nära Norrtälje energi för att ta tillvara returvärmen från fjärrvärmen. Vart det än kommer att placeras är frågan, hur får man ekonomisk hållbarhet på ett akvaponiskt växthus? Vilka växter ska man odla. En blandning av snabbväxande och långsamväxande grönsaker och frukter för att få till den rätta mixen av ekonomisk avkastning?

Finns det ett behov av AI-pedagoger?

I veckan hade vi även ett lunchmöte där vi pratade AI. Man kan göra en veckomatsedel med hjälp av AI. Men är det så enkelt? Lyssnade på Max Tegmark sommarprat. Hans tankar kring AI är inte så upplyftande. Sedan lyssnade jag på Dan Mapes, Founder and President of VERSES AI, som bara ser möjligheter med AI. Själv översatte jag en text från svenska till engelska med hjälp av AI. En politiker sa att kunskapen om och delaktigheten i att använda datorer och internet var en demokratifråga. Som jag ser det så är det samma sak med AI. Det är en demokratifråga. Hur kan vi och hur kommer vi att använda oss av AI. Finns det ett behov av AI-pedagoger? Vem kan anställa en AI-pedagog? Det skulle behövas i våra skolor men när ska skolans pedagoger ha tid att fortbilda sig inom AI. På vilket stadie i skolans värld ska AI-pedagogen lära ut? Förskoleklass, mellanstadiet eller först på högstadiet?

Hamnparken Norrtälje

Norrtälje hamn – en fantastisk plats

Nu vet jag vart jag vill bo när jag inte längre kan bo kvar i mitt lilla hus. Hamnparken i Norrtälje hamn. Så himla fint! En lekplats för barnen, en pergola där man kan koppla upp sig med bluetooth, blommor och fina konstverk. Detta är min framtid.

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson