Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Fika, värdegrund och dataskydd

Publicerat:

En salig blandning denna vecka

Stå-upp komiker Al Pitcher menar att vi svenskar firar matdagar med att äta. Mat, bakverk och tårtor. I torsdags firade vi “Fössta tossdan i mass” med våra hyresgäster. En härlig samling människor från tre kontinenter. Naturligtvis bjöd vi på “Massipantåååta”. Utan text men med en ros. Är tveksam till att de förstod min förklaring till varför dagen firas. Varannan torsdag sitter vi i lobbyn på Evert Taubes gata 1 med kaffe och väntar på att få träffa er. Haka gärna på!

Värdegrundsarbete på agendan

Att arbeta aktivt med Campus värdegrunder är stimulerande. Att hela tiden ha visionen som ett mål när jag tittar på hur jag kan få in detta i mitt arbete med utbildningar. Jag funderar mycket över hur jag ska kunna göra föreläsningar tillgängliga. Har någon gång varit på lunchteater. En kort teaterföreställning och en soppa till lunch. Lunchföreläsning – med soppa, komma in efter jobbet föreläsning – med soppa. Frukostföreläsning – med frukost? Eller en variant av alla dessa? AW-föreläsning?

 ”En levande mötesplats för alla sinnen där vi skapar förutsättningar för människor och företag att utvecklas och nå sin fulla potential.”

Hur förverkligar vi det? Kom med tips!

Internationella dataskyddslagen!

I tisdags var det Internationella dataskyddslagens egen dag. Vad äter man till den dagen? Läste att den senaste tidens attacker från olika hackergrupper har satt extra fokus på hur våra personuppgifter behandlas. Allt från hur bilens kamera filmar till hur en vårdinrättning skickar brev i fönsterkuvert.

Myndigheten för yrkeshögskola har kommit med en rapport om Omställningsstudiestödets påverkan på behovet av utbildning i yrkeshögskolan. Jag tar med mig den hem över helgen. Många tabeller så det blir rolig läsning.

Läs mer om CSN omställningsstöd här.

Läs mer om Campus Roslagens utbildningar här.

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson