Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Digitala möten och utbildningsdagar

Publicerat:

9 februari 2024

Forskning på olika sorters möten

I veckan fick jag förmånen att träffa en kvinna som forskar på möten. Alltså arbetsmöten och då först och främst på digitala möten. Dr Britta Nordin Forsberg menar att ett digitalt möte är som att stå på en scen. Man har allas ansikten riktade mot sig och hjärnan tror då att nu ska jag (hjärnan alltså) agera som om den är på en scen. Det tröttar. Själv har jag till en viss del släppt detta och har mina mungipor hängande och koncentrerar mig på att lyssna och anteckna.

Fast det var inte det jag tänkte berätta om. Jag berättade, i det fysiska mötet, om hur vi har inrett ett vardagsrum i ett av husen och där höll ett fika med Campus och att vi fick bra samtal. Det faktum att gästerna fick gemensamma beröringspunkter vad gällde enskild forskning där de kunde hitta samarbeten är jag säker beror på det fysiska mötet i en trevligt rum.

Utbildningsdag med Studentbostadsföretagen

Fick även själv ha en utbildningsdag med Studentbostadsföretagen. Där gavs tips på hur vi kan göra Campus Roslagen till en ännu bättre plats än den redan är. Vad är det som lockar en studerande att välja att bo på Campus Roslagen? Vad är vår uniqe selling point? Har vi gjort vår hemläxa för hur vi kan attrahera studerande att vilja studera och bo på Campus Roslagen? Massor av tips skrevs ned i mitt anteckningsblock.

Har även förstått att det projekt som vi startade för tre terminer sedan, som ingår i kommunens arbete med agenda välbefinnande, som vi kallar för Fika med Campus, är unikt. Något som vi kan vara stolta över. Syfte och mål med projektet är att bryta isolering bland hyresgäster och ge dem möjlighet genom möten att nå sin fulla potential

Processteknikerna har tagit examen

Examen för Processtekniker – Krossning, asfalt och betong. Vill även passa på att rikta ett stort grattis och hurrarop till den första klassen av Processtekniker – Asfalt, Krossning och Betong som nu tar examen. Utbildningen ges i samarbete med Vilhelmina lärcentrum. En utbildning som är efterfrågad av branschen.

Rodengymnasiet ställde till med mässa

Förmiddagen torsdag den 8 februari var vi på Rodengymnasiet och slog ett slag för boende och utbildningar på Campus Roslagen. Roliga och givande möten.

Dags för frukostföreläsningar igen

Till sist, den 14 mars kommer den första av tre frukostföreläsningar. Först ut är Magnus Hedenmark – Så kan vi företagare bli lönsamma på hållbarhet. Den 11 april kommer Janicke Blomsnes – Skapa en attraktiv arbetsplats och den 25 april Hanna Hjortbrink – Hur du skyddar dig mot brand och agerar vid utrymning. Spännande och viktiga ämnen alla tre.

Anmälan till mig på annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson