Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Campusdag och verksamhetsplanering

Publicerat:

Fredag 22 september

Första Campusdagen avklarad

Den första av förhoppningsvis ett återkommande inslag på Campus Roslagen. Själv hann jag inte gå runt till de deltagande företagen på området men det jag har hört så var det hyfsat välbesökt. Lanthandeln slog upp sina portar och hade en välbesökt marknad med lokala producenter. Som jag har förstått så var den mest besökt av alla deltagare. Träningslust deltog med sittgympa som var tuffare än man först kan tro. Beachvolley lärde ut “pannkaka-pannkaka-grädde och sylt” Mycket pedagogiskt. Tror att de har fått minst en miniutövare av Beachvolley. K9narc sökte igenom Mathildahallen och som tur var fick de inte en markering i hallen. Luftvärnsmuseet hade ett mycket uppskattat besök och lycka när man faktiskt fick provsitta fordon och prova mössor. Akvaponianläggningen lockade många nyfikna och det är en anläggning som måste upplevas. Det är först när man ser det som man kan förstå och uppskatta vad som verkligen sker med odlingen.

En tidigare studerande från Akvaponiingenjörsutbildningen har startat ett företag där de kan förse fastigheter med minde anläggningar för både hydroponig och akvaponi. Odla fisk och grönt – Vi levererar småskaliga system för odling av fisk, frukt och grönt (odlafiskochgront.se) Rodensullbruk visade upp sina avancerade spinnmaskiner och de härliga garner som de spinner där. Rodens Ullbruk – Spinneri i Roslagen.   

Campusdagen

Verksamhetsplanering för Campus Roslagen AB

Två dagar med arbete på verksamhetsplanen. Ett arbete som vissa kan uppfatta som överflödigt, men det stämmer inte alls. Känslan när man ser, svart på vitt, att de mål vi satte förra året är avklarade. Det ger mod att sätta lite högre mål och satsa lite mer nästa år. Det är viktigt att arbeta med Campus Roslagens värdegrund. Vi har koll på visionen och vi känner till värdegrunden. Men vad gör vi? Hur arbetar vi enligt värdegrunden? Är den fortfarande aktuell?

I vårt arbete upptäckte vi att vi hade svårt att samlas kring ett av värdegrundsorden. Är det då rätt värdegrund? Ska den finnas kvar? Det blir en uppgift som den nybildade värdegrundsgruppen får ta tag i. Oavsett vad det leder till var det en inspirerande kickoff med Campus Roslagen ABs personal.

Rånäs Slott – en pärla i Roslagen

Miljön där vi vistades under dessa två dagar var även den mycket inspirerande. Rånäs Slott. Vilken pärla som finns i kommunen. Både historia och utveckling. Superbra konferensmöjligheter. Utmärkt service och helt underbara rum. Mina kollegor blev lite avundsjuka på mig när det visade sig att jag fick ett av rummen med bubbelbadkar. Så fint att vi som kommuninvånare har möjlighet att ta del av denna fantastiska miljö. Det behöver ju inte vara en konferens för att vara där. Boka spa och bara ta hand om sig själv.  

Campusdagen

Allting löper enligt plan – Tango-W

Projektet går framåt. Går enligt plan fick jag lära mig att säga när man inte visste exakt tidsplan och mål. Tidsplanen är lagd men den kan alltid justeras och målet sitter fast. Nu är det bara vägen dit som kan gå spikrakt eller ta en krokväg. Som vägen till Länna kyrka. Prosten Solén vägrade gå med på att raka ut vägen ty vägen var som livet. Smal och krokig. Så även vägen med Tango-W. Men det går framåt och vi får bra stöd och vägledning på vägen. Plogpinnarna sitter där de ska.   

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson