Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Boende under studietiden

Boende under studietiden ska inte vara ett problem. Därför omfattas alla som får en studieplats vid Campus Roslagen av vår bostadsgaranti.

Studentlägenheter

Vi garanterar dig boende under studietiden

Slipp leta bostad och fokusera på studierna istället. Här hittar du information om våra bostäder och om hur det är att leva och bo på Campus Roslagen.

Det ska vara lätt att hitta boende under studietiden

Boende under studietiden ska vara lättillgängligt – det är en hjärtefråga för oss här på Campus Roslagen. Vi tycker det är viktigt att ha möjlighet att erbjuda våra studenter bekvämt boende på campusområdet till rimliga priser. På vårt Campus finns bostäder på 12-45 kvadratmeter i olika utförande och våra egna studenter har förtur. Vi vågar gå så långt som att garantera boende till alla de som kommer in på våra utbildningar.

Bostäder på Campus Roslagen

Vi på Campus Roslagen har möjlighet att erbjuda boende under studietiden i flera olika utformningar. För dig som vill ha ett enkelt, lättskött boende finns möblerade korridorsrum med pentry. Vi har även bostäder på 28 kvm med egen ingång utifrån, egen toalett, dusch och kök. Här bor du mer privat och ostört för dig som gillar att rå om dig själv. I våra korridorslägenheter bor du bekvämt med eget rum på 24-31 kvm utrustat med kök, toalett och dusch. I de större bostäderna finns avskilda sovalkov. Rummen hyrs ut möblerade eller omöblerade, beroende på vilka behov du har.

Här kan du kolla in vilka bostäder som är lediga just nu!

Friskis&Svettis Campus Roslagen

Natur och träningsmöjligheter utanför bostaden

För dig som är idrottsintresserad erbjuder Campus Roslagen fantastiska möjligheter. Förutom den fantastiska omgivningen men mysiga skogsstigar och promenadstråk finns det tennisbanor, ett fullt utrustat utegym för Crossfit och flera gym på området. Här finns även tennisbana och volley- och fotbollsplan. Att kombinera det aktiva livet med studierna är alltså inte bara en möjlighet – det är en självklarhet när du bor här.

Du klarar dig mycket bra utan bil på området och kan tryggt och säkert ta dig både till fots och på cykel till stadskärnan och stadens utbud.

Affärer och service vid Campus Roslagen

Campus Roslagen ligger vid infarten till Norrtälje. Precis vid infarten till Campusområdet finns Norrtäljeporten med mataffärer, klädbutiker, järnaffär, sportbutik och så gott som allt du kan behöva – både för middagen och till hemmet. Här finns även snabbmatsrestauranger de kvällar du inte orkar fixa middagen själv. Tar du en något längre promenad kommer du ner till Flygfyren där du hittar fler mataffärer och ännu fler butiker och apotek. Centrala Norrtälje ligger en ca 20 minuters promenad från din ytterdörr, och här finns flera små butiker, caféer och restauranger.

Bussarna in till Stockholm avgår några hundra meter från din bostad, så det är även lätt att ta sig till och från bostaden.

Så är livet på Campus Roslagen

Isak trivs på Campus!

Isak Eriksson studerar till Kvalificerad säljare för optikbranschen, en ettårig utbildning vid Campus Roslagen. Han letade länge efter lämplig utbildning och hittade till slut denna. Samma utbildning fanns som distansutbildning från andra orter i Sverige, men för Isak var distansutbildning inte ett alternativ. ”Jag vill vara på plats”, säger Isak som är 19 år och kommer från Norrköping.

Därför valde Isak Campus Roslagen

Det fanns flera anledningar till att Isak valde Campus Roslagen. En anledning var själva utbildningen. Isak har en gymnasieutbildning inom bygg, men märkte redan tidigt att det arbetet inte är något för honom. Han ville inte leva på det sättet. När han sedan, med hjälp av sin tjej, letade utbildningar var det många som krävde komvux eller annan kompletteringsutbildning. Eftersom Isak inte hade lust med det, blev utbildningen vid Norrtälje Optikcentrum ett perfekt alternativ. En smidig, ettårig utbildning på plats i Norrtälje.

Kvalificerad säljare inom optikbranschen är en av våra populäraste utbildningar. Läs mer här!

Elev på Campus Roslagen
Elevrum Campus Roslagen

Bostadsgarantin en perfekt lösning för Isak

En annan anledning till att valet föll på utbildningen vid Campus Roslagen var bostadsgarantin. Isak visste att boende under studietiden kan vara en väldigt svår nöt att knäcka, och därför var Campus Roslagen ett mycket bra val. Här fick han direkt förslag på bostäder, och bara ett par veckor efter att han fick veta att han kom in på utbildning hade han en bostad.

Nu bor Isak bara några hundra meter från utbildningslokalerna, i en helt nyrenoverad lägenhet.

Studierna vid Campus Roslagen

Studierna och klasskamraterna verkar väldigt trevliga, säger Isak. Han skrattar till och säger att stämningen är väldigt annorlunda än vad han är van vid från gymnasietiden. På sin gymnasieklass (med inriktning bygg) hade han ett gäng med grabbiga killar och en väldigt tuff tjej. I hans klass idag är han en av två killar på totalt 20 studerande. Han tycker att stämningen är trevlig och klasskamraterna är peppande på ett helt annat sätt än vad han är van vid. De hjälper och stöttar varandra. Isak tror att det kan vara en fördel att vara kille i branschen, eftersom branschen är rätt kvinnodominerad idag.

Ett praktiska boende under under studietiden

Vad gäller studierna har Isak en hel del nytta av sin vana att arbeta med händerna. Han har redan fått ta sig an vissa praktiska uppgifter, som lödning, som egentligen kommer långt senare i utbildningen. Hans rastlösa iver och vilja att arbeta med händerna gör att de praktiska momenten i utbildningen går framåt i väldigt snabb takt.

Isak är väldigt nöjd över bostaden han kom över nästan omedelbart efter att han fick veta att han kommit in på utbildningen. Bostaden på ca 15 kvm har ett nytt pentrykök och egen toalett och badrum. I rummet finns gott om förvaringsutrymme och hans bostad ligger längst ut i hörnet i hus nr 12, längst mot skogsbrynet.

I huset finns gemensam tvättstuga, ett gemensamt kök och en hobbylokal i källarvåningen, där man kan umgås med kompisar, lyssna på musik eller ha en liten fest. Dessutom kan man boka pingisbord och andra utrymmen i husen runtomkring. Taggen som fungerar som nyckel in i huset, är även nyckel till postlucka och tvättstugans bokning. Isak gillar de smidiga, digitala lösningarna som gör att livet på Campus Roslagen känns både tryggt och säkert.

Så är det att bo på Campus Roslagen

Enligt Isak är Campus Roslagen ett bra område att bo. Han är väldigt nöjd med att ha gångavstånd både till dagligvaruhandel och småstadens övriga butiker och tjänster. Norrtälje upplever han att är en väldigt mysig småstad, och han hann till och med uppleva lite av sommarrushen då han först anlände till orten i augusti.

Nu verkar sommargästerna gett sig av och lugnet lagt sig en aning, men han gläds ändå åt att det finns flera mysiga restauranger, caféer och barer på orten.

Det vackra området är en tillgång

Eftersom han är ny i Norrtälje har han inte hunnit träffa så många nya vänner än, men han trivs bra i området och gillar att naturen och Campus motionsspår finns bara någon meter från hans ytterdörr. Han använder sig gärna av spåret om kvällarna efter att han pluggat klart, eller på nätterna om han inte lyckas få sömn.

Att det finns gott om natur och idrottsmöjligheter så tätt in på är en mycket välkommen bonus, säger Isak, som känner sig både trygg och bekväm i området.

Läs mer om aktiviteter på området här.

Aktiviteter på campus