logo

Avslut på ännu en vecka

maj 26, 2023
äppelblom
Share:

En lite lugnare vecka men som vanligt många spännande ämnen som kommer upp.

Antagning till nästa klass av Akvaponiingenjörer är i full gång. Fick sitta med på ett digitalt möte med de sökande. Det kommer att bli så många bra studerande till 2023.

Såg ett mycket roligt reportage från TV4 i Östersund Nyhetsmorgon – tv4.se – “Gurkorna odlas på parkeringen – säljs i matbutiken”. Ica Maxi i Östersund har Europas första storskaliga akvaponianläggning där det man skördar säljs direkt i butik.

gurkor

Campus Roslagen är även med och stöttar Stiftelsen Aktiv Skola. Ett mycket viktig arbete som utförs i skolorna. Tittade på deras film “Tror jag är lite kär i dig”. Det var inte så roligt men nyttigt. Det är ju alltid mysigt att få vara lite förälskad.

Fick även en möjlighet att lära mig mer om Recovery College och Patientskolan Pegasus. Det vore så roligt att få kunna bidra till dessa projekt på något sätt.

Nu till det roliga: Vår torsdagsträff blev en långpromenad till Eventbananan långt in i skogen. Tänk att åka linbana mellan träden. Tanken känns både rolig och svindlande. Gillar inte höjder. En av deltagarna tog med en juice på blomman Hibiskus. Innehåller tydligen massor med antioxidanter och vitaminer. Den kan tydligen även hjälpa vid viktnedgång. Dags att börja odla Hibiskus!

 

Annie Eriksson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson