Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Akvaponisk odling och speeddating

Publicerat:

Dravel, tomatplantor, akvaponi och speeddating

Ett ord som jag ibland använder är dravel. “Vilket dravel!” och då menar jag att det är fullständigt uppåt väggarna, helt fel eller fullständigt oväsentligt. Det hör helt enkelt inte hemma i sammanhanget. I veckan fick jag lära mig vart uttrycket härstammar ifrån. Fick också lära mig att av all tomatodling i Holland så kommer endast 10 % av deras totala skörd att skördas till 2023. Det kanske räcker till men elpriserna gör att de inte kommer att odla mer.

BlueFarmers och akvaponisk odling

På hemsidan BlueFarmers – Akvaponi och akvaponisk odling finns mer att läsa och lära om akvaponisk odling och vilka utmaningar som matsektorn står inför. Samtidigt har våra beslutsfattare låg kunskap om vad akvaponi är och vad vi kan åstadkomma med denna typ av odling. I Skellefteå har företaget Agtira byggt ett växthus i ett entrétorn till en stormarknad. I det tornet odlas gurka. Det blir noll i transportkostnad. På hemsidan Akvaponytt skriver några studerande från akvaponiingejörsutbildningen om sina insikter och vad som händer i omvärlden vad gäller akvaponi.

Redovisningsekonomer CampusRoslagen

Besök av utbildningsledare från KYH

Denna vecka fick även våra KYH-studerande besök av sina utbildningsledare. Alltid uppskattat när de kommer och studenterna får prata om sina studier, framtiden och hur de ska få praktik och LIA. Det finns alltid många tankar när man som vuxen tar klivet och bestämmer sig för att starta om. Ni är alla hjältar!

Speed dating för redovisningskonsulter

Ett uppskattat inslag som jag fick vara med om var en Speed-date mellan företag och studerande. Denna gång var det redovisningsbyråer, Företagslabbet och studerande från redovisningskonsultutbildningen som var med Det var spännande att få delta och lära om redovisningsbyråernas förändring. Så länge det finns företag så kommer det att behövas redovisningsbyråer som kan hjälpa företag att förstå alla siffror.

Önskar er alla en trevlig tredje advent!

Kontakta Annie

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson