Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Ny akvaponianläggning i Östersund och julefrid

Publicerat:

Ny akvaponianläggning och tankar inför julen

Agtira startar upp sin största butiksbaserade akvaponianläggning i Östersund

Det kom ett mejl med en uppdatering av Härnösandsbaserade företaget Agtira. De har nu startat upp sin största butiksbaserade akvaponianläggning. Anläggningen finns i Östersund i samband med en av de större butikerna. Planerad produktion i akvaponianläggningen är så mycket som 80 ton gurka och 30 ton tomater. Transporter är så nära noll det kan gå och man räknar med noll svinn då man skördar till den egna grönsaksdisken. Så färskt som det bara kan bli.

Vill du läsa mer om vad en akvaponi är, besök Blue Farmers

Ta tillvara på tiden tillsammans med familjen och ha en fridfull jul

Julen är en komplicerad högtid. Det är mycket planering av mat, presenter, vem som ska fira jul med vem. Bråttom, bråttom! Att få ihop allt med alla! Men samtidigt är det en tid för reflektion och att ta tillvara på tiden med sin familj.

Akvaponi i juletid

Det kan tyckas märkligt men på ett konstigt sätt så är jag tacksam över att få vara med om den kris som vi har just nu. Tacksam över att jag får reflektera över vad jag har. Den kris som vi har här i Sverige är ändå en hanterbar kris jämfört med vad folket i Ukraina och Ryssland har just nu. Att försöka fira jul med allt vad det innebär.

Tankar och tacksamhet inför julen

Jag är tacksam att kunna äta lutfisk med min mor och svåger. Tacksam att få ha uppesittarkväll och spela Bingo-Lotto. Tacksam att jag har ett fantastiskt arbete att gå till med fantastiska medarbetare runt mig.

Med en önskan om en fridfull jul!
Annie

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson

Här kan du läsa mer om den akvaponiingenjörsutbildning som vi på Campus Roslagen erbjuder