Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Akvaponi, marknadsafton och webbinar

Publicerat:

Fredag 31 maj

Det här med att sätta mål är knepigt. Man sätter ett mål och klarar av det sedan är man nöjd och släpper. När man borde steppa upp sin målbild och nå nästa nivå av sitt satta mål. Just denna insikt har drabbat mig denna vecka. Har varit så nöjd med att jag klarat av det uppsatta målet så jag slappnade av. Så dumt! Nu måste jag starta om, inte från noll men en omstart blir det. De mål man sätter bör efter analysen höjas och tas ett steg upp.

Antagning akvaponi

Årets antagning av akvaponiingenjörer med start hösten 2024 har varit superbra. Drygt 100 sökande vilket ger ett bra antal behöriga som kan komma in på utbildningen. Nu är det bara ledningsgruppen som ska godkänna allt och sedan går antagningen ut i nästa vecka.

Intresset och företag växer. Allt från kontainerodling med enbart grönt i ett hydroponiskt system till Johannas stadsodling som planerar att bygga en anläggning i Morgongåva för odling av fisk och grönt, en akvaponi.

Examen för akvaponiingenjörer klass 2022

I veckan hölls även examen för klass 2022. 20 st nya akvaponiingenjörer är nu redo att ta sig an olika system för odling av fisk och grönt. Antingen i kombination eller separata odlingar. Stort grattis till er!!

Marknadsafton

Den 31 maj är vi med på marknadsafton i egenskap av stödjande partner till Camp Roslagen. Har tydligen lovat att gå upp scen och presentera årets artist till “le Grand finale”. Camp Roslagen och Campus Roslagen har lite av samma tänk. Att ha någon form av rörelse är bra. Att som barn få testa olika sporter är mycket bra. På Campus Roslagen finns flera olika möjligheter till att utöva någon form av motion. Det låter så tråkigt och jobbigt när man uttrycker sig med sport eller motion. Men det är ju det det är. Utegym, spår, Mathildahallen, tennisbana, fotbollsplan, fotbollsgolf och Eventbanan. Puh! Får ligga i om man ska ta med allt. 

Studentbostadsföretagens webbinar

Måste även berätta att vårt “Fika med Campus” är uppmärksammat av Studentbostadsföretagen. Tisdag den 4 juni är Campus Roslagen med i ett webbinar som ges av Studentbostadsföretagen under temat “Välkommen hem”.

Trevlig helg!

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson