Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Höstens föreläsningar

Publicerat:

Fredag 4 oktober

Föreläsning med Pontus Wärnestål

Nu drar vi igång höstens föreläsningar.  Först ut var Pontus Wärnestål som avdramatiserade AI och förklarade på ett pedagogiskt sätt vad som är bra och vad som kan vara mindre bra. Pontus gav iallafall mig tillbaka tron på människan, att vi kan se vad som inte är sant och vad som är sant. Jag blir lite ledsen när jag upptäcker med mig själv att jag börjar tvivla på allt mer vad jag ser och upplever i sociala medier, tidningar och poddar.

Pontus och jag talade även om vart man kan hitta lugnet och ladda om när man behöver “tvätta” hjärnan och få in nya tankar och projektidéer. Vi enades om att naturen är det bästa sättet att rensa systemet. Plocka svamp eller bär, bara ta en promenad, sätta sig på en sten och bara låta blicken hamna i horisonten. Hur ofta släpper ni taget om era ögon och låter dem gå sin egen väg? Bara släpp och känn vad som händer med ögonen. Det är en ganska befriande känsla.

Campus Talk

En till som gärna går ut i skogen eller bara njuter av naturen är Verica Pettersson. Verica är den första av de tre inplanerade Campus Talk. Vericas Campus Talk handlar om kompetensförsörjning. Hur lockar man till sig rätt medarbetare? För oss på Campus Roslagen är kompetensförsörjning ett viktigt ämne. De yrkeshögskoleutbildningar som bedrivs här på Campus finns till för att arbetslivet har begärt att de ska finnas. Det är ni som företagare som bestämmer vilka utbildningar som ska finnas och vilken kompetens som ni behöver för att kunna ta ert företag vidare. Anmäl dig till föreläsningen HÄR!

Favorit i repris med Janicke Blomsnes

Vi är så glada att få tillbaka Janicke Blomsnes. Janicke har en gedigen och solid erfarenhet av att skapa en hållbar företagskultur som leder företaget framåt, ger företaget lönsamhet och medarbetare en positiv arbetsplats. Du anmäler dig till föreläsningen HÄR!

Sist ut i december blir en riktig höjdare. Gabriel Liljenström kommer efter sin resa till COP29 i Azerbadjan till oss för att berätta det senaste om hur världens länder möter klimatomställningen. Vi återkommer med datum längre fram – håll utkik!

At COPs, world leaders come together to measure progress and negotiate the best ways to address climate change.”

Tango-W – vatten, energi och matproduktion

TAngo-W är Campus eget bidrag till att vara med och visa hur man kan använda vatten, energi och matproduktion på ett hållbart sätt. Projektet lider mot sitt slut och nu är det bara slutrapporten kvar. Det finns så mycket vi kan göra. Allt blir inte rätt men för att återknyta till Pontus Wärnestål. Vi är intelligenta varelse som kan ta hjälp av datorer som samlar fakta och gör det lättare för oss att se all fakta men det är med vår intelligens som vi kan se och ta fram lösningar.

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson