Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

Besök av studenter från Norge

Publicerat:

Internationellt samarbete med Val videregående skole och Maere landbruksskola 🌍

Vi på Campus Roslagen välkomnar elever och lärare från Val videregående skole som en del av vårt pågående Nordplusprojekt, vilket startade 2022. Projektet syftar till att främja utbyte av kunskap och erfarenheter mellan skolorna och deras studerande.

De elever som kommer på besök studerar olika inriktningar inom lantbruk, med fokus på grönsaksproduktion, energi och miljö, samt akvakultur (fiskodling). Genom deras besök får de en unik inblick i våra utbildningar och projekt på Campus Roslagen.

LIA för akvaponistuderande

Som en del av samarbetet ges också våra akvaponiingenjörsstudenter möjlighet att genomföra en del av sin LIA (praktik) på Val och Maere. I våras fick fyra av våra studenter spendera tre veckor i Norge, där de arbetade både på fiskodlingar och i växthus.

Projektet innebär även ett kunskapsutbyte mellan lärare, vilket bidrar till att stärka utbildningen och den gemensamma kompetensutvecklingen.

Vi ser fram emot fortsatt samarbete och fler inspirerande utbyten framöver! 🌱🐟

Tisdag 24/9Onsdag 25/9Torsdag 26/9
10.00-11.00 Besök på Campus Roslagen.10.30 Studiebesök hos Björn Oliviusson i Haninge.10.00 Seminarium/workshop med Gabriel Liljenström om akvaponi i ett globalt perspektiv.
11.00 – 12.00 Besök på Vattencentrum, demoakvaponin och labbet.14.00-15.00 besök på Norrtälje Energis nya solelspark.Cirka 13.30 studiebesök på Johannas stadsodlingar.
14.00 Studiebesök Väddö Fisk och Grönt.  
Schema för eleverna.

Läs gärna mer om Nordplus i vår blogg ➡️ Nordplus Junior-projektet