Translate

Translate using Google Translate. Campus Roslagen is not responsible for the accuracy of the translation.

1:a advent och besök på Rodens Ullbruk

Publicerat:

Fredag 1 december 2023

Adventstid

Snö och advent. Riktig julstämning. Det blir speciellt när man kan börja sätta upp julpynt.

Första advent Campus Roslagen

Veckan har annars mest handlat om planering och att läsa in sig på nyheter och omvärldsanalyser från MYH. Känner mig frustrerad över hur vi ska nå ut med all den information som vi vill förmedla vad gäller studier.

Korta YH-kurser

Nu går det även att söka korta kurser som ges i samarbete med KYH. En kort kurs är till för den som redan arbetar och vill öka på sin kompetens inom ett arbetsområde. De kurser som går att söka just nu är Automation för fastigheter, Schaktfritt ledningsbyggande, Smart och hållbar energilagring inom batteri och vätgas, 3D-CAD-markarbete och anläggning. Sökväg via Campus Roslagens hemsida så hittar ni Korta kurser. Alla kurser går på distans, man läser i egen takt, kurserna är mellan 6 och 10 veckor och de är studiemedelsberättigade.

Visning av spinneri

Rodens Ullbruk har nu testat färdigt och trimmat in sina maskiner och startar december med att bjuda in till en visning av spinneriet. De har gjort förpackningar med mönster och garn för att göra egna vantar och handledsvärmare. Så praktiskt. Ser fram emot deras kommande satsningar vad gäller ullhantverk. Ull är väldigt svårt att få att brinna. Ett tips kan vara att lägga ull i adventsljusstaken istället för mossa.

Ull första advent och Campus Roslagen

Önskar alla en fin advent!

Annie

annie.eriksson@campusroslagen.se

Annie Eriksson